SPOR GENELE MÜDÜRÜ TRABZON'DAN RÜZGAR GİBİ GEÇTİ  
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan 11-16 Temmuz tarihleri arasında ilimizde yapılacak olan Gymnasiade (Dünya Liseler Arası Okul Sporları) 2016 çalışmalarını ve tesisleri inceledi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk eşliğinde sabah Gymnasiade konulu toplantı gerçekleştirdi. Ardından oyunlar sırasında kullanılacak ve yapımı devam eden tesisleri yerinde inceleyen Spor Genel Müdürü Mehmet Beykan,Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç, Trabzon Askf Başkanı Burhan Cahit Erdem ve Trabzonspor Asbaşkanı Dr. Ahmet Çubukçu’yu makamlarında ziyaret etti.

Trabzon Amatör Spor Kulüpleri ve Federasyonu ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, “ Temmuz ayında Trabzon’da gerçekleştireceğimiz ve Trabzon’un üçüncü  büyük  uluslar arası organizasyonu olan Gymnasiade öncesinde ilerleme durumunu yerinde incelemek istedim.   

Trabzon önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak.  Hem hazırlıkları gözden geçirmek hem tesislerimizin durumunu gözlemlemek adına bugün il Müdürlüğümüzde toplantı gerçekleştirdik.  Önümüzdeki hafta içerisinde Bakanlığımız bünyesinde yer alan teknik ekibimiz tesisleri gezerek incelemelerde bulunacaklar. Organizasyon öncesinde herhangi bir eksik olup olmadığını inceleyerek varsa eksikleri gidereceğiz.

Trabzon şehri 2011 yılında yapılan Eyof ile büyük bir sınavdan geçti. Şehir halkı ile spor camiası ve devletimiz sayesinde başarılı organizasyona imza attı. Ben Eyof’tan hemen sonra Genel Müdür olarak göreve başladım. Trabzon Eyof organizasyonunda görev almamış olsakta sonrasında hesaplarının kapatılması koordinatörlüklerin tasfiyesi sürecinde görev yaptık. Ülkemiz son yıllarda çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.  Gymnasiade en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Trabzon bu konuda bize gereken desteği verir. Trabzon dinamikleri ile birlikte el ele vererek bu büyük organizasyonu başarıyla üstesinden geleceğiz ve alnımızın akıyla çıkacağız” şeklinde konuştu.

Trabzon Valisi Abdil Celil Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı makamında kabul etti.

Trabzon’un bir spor kenti olduğunu ifade eden Vali Öz, “Bu yönüyle bakıldığı zaman ilimiz spor altyapısı bakımından çok güçlü ve önemli yatırımlar aldı. Gençlik Oyunları, Karadeniz Oyunları, Eyof gibi uluslararası sportif faaliyetleri güçlü altyapısıyla başarıyla gerçekleştirdi. Tenis kortlarından yüzme havuzlarına, jimnastik salonlarından atletizm pistine kadar çok güzel tesislerimiz var. Spor altyapısının güçlendirilmesi ve nitelikli sporcuların yetiştirilmesi için olimpiyat kamp eğitim merkezi, çok amaçlı salonlarımız, ilçelerimizde kapalı yüzme havuzları, gençlik merkezleri gibi yeni yatırımlar hayata geçiriliyor. Önümüzdeki Temmuz ayında da ilimizde dünya liseler arası spor organizasyonu yapılacak.  Ülkemiz ve ilimiz uluslar arası organizasyonları gerçekleştirmede çok büyük tecrübeler edindi. Geniş katılımla yapılacak olan bu spor organizasyonundan da ilimiz yüzünün akıyla çıkacaktır. Bütün bu yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, da, “Sizlerin de belirttiğiniz gibi Trabzon’un spor altyapısı çok güçlü. Sporun her alanında faal bir yapı var. Bu kent bu yatırımları ve organizasyonları hak ediyor. Gymnasiade, Karadeniz oyunları ve Eyof’tan sonra üçüncü büyük organizasyon olacaktır. Bu konuda herhangi bir sıkıntı veya gecikme yoktur. Tecrübeli bir ekiple bu organizasyonu da en iyi şekilde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.