A Milli Takım ve Beşiktaş'ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

TFF tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada milli takım teknik direktörlüğüne getirilen ve aynı zamanda Beşiktaş'ı da çalıştıran Şenol Güneş, basın toplantısında konuşuyor.

İşte Güneş'in açıklamaları:

-Herkesin kandilini kutluyorum öncelikle. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aynı temenni konusunda güzel bir hava var. 

-Bazen istesek de istemesek de başarı ve başarısızlığın içinde tartışmalar olacak. Son günlerde yaptığımız iş olarak eleştiren olacaktır ama biraz boyutu insani boyutun dışına çıktı. Dersler çıkaracağımız durumlar var.

-Mayıs'ı görmek istemeyenler var. İnşallah onlar çok Mayıs görür. Benim yaşımı eleştirenler var. İnşallah onlar benim yaşımı görürler. Kızgınlıklarım var ama kötü bir niyetim yok.

TRABZONSPOR'DA DA AYNI ŞEKİLDE OLDU

Bundan 4 yıl önce Fikret Orman'ın çağrısıyla göreve geldim. Beşiktaş büyük bir camia ve ailedir. Son yılların en iyi takımıdır. Hizmeti olan herkese teşekkür ederim. Beşiktaş taraftarı da beni çok sevdi. Kısa bür süre de kalsa duygularımda hiç kırılma yok. Gideceğim halde aynı duygularımı paylaşırım. Beşiktaş'a olan sevgim yüreğimde aynı sıcaklıkta kalacak. Trabzonspor'da da aynı şekilde oldu. 

-Ben zaten düşüncemi açıklamıştım. Partizan maçı sonrası sorulmuştu. Olsa milli takım daha iyi olur demiştim. 

Başarısızlık varsa sorumlusu benim

Başardığımız her işi birlikte yaptık. Bugün mazeretlerin arkasına sığınmam. Ortada bir başarısızlık varsa sorumlusu benimdir ama ben başarısızlığı kimseyle paylaşmam. Başarıyı herkesle paylaşırım. 

Bir hayal kırıklığı yaşamıyorum yaşananlarla ilgili. Sadece bir değişim süreci yaşıyor Beşiktaş. Olumsuz olarak değil, yaşanacak bir durumdur bu. Bir yenileme sürecidir bu.

-Değişim sürecini sancılı olarak yaşacağız. Hatalar var mıdır benim veya onların vardır. Tartışma da buradan gelir. Başkanla ne gibi bir kavgam olabilir? Görevime son vermek isterse verebilir. Oyuncuyla niye kavgam edeyim? Görüş ayrılığı vardır. Beşiktaş'ın kadro, ekonomi ve beklentisiyle orantılı bir çelişki vardır.

-Beşiktaş'ın bu sorunları aşacak bir camiası vardır. Hatalar yine olacaktır. Büyük bir camia olan Beşiktaş'ta çalıştım ve bana şans verdiler. Bana çok şey verdiler. 

Ayrılma isteğim benim önceliğim değildi

-Ayrılma isteğim benim önceliğim değildi. İki yıl uzatmıştık sözleşmeyi. O zaman bakarız denmişti. Buraya ayrılmak için gelmemiştim. Bazen ayrılmak kaçınılmaz hale geliyor. Hayat bu. Burada birini suçlayarak yapacağımız işin kuruma yararı olmaz. Zaman zaman fikir ayrılığımız olsa da başkanımız benim için çok değerlidir.

En son bu günlere geldik. Gitmesi gereken var diyenler şimdi hoca nereye gidiyor diyor. Nereye gideceğim milli takıma gidiyorum. 

Görev sürem boyunca başkanın haberi olmadan iş yapmadım. Ben o kadar safım ki aslında. Üstümde bir fazlalık yok. Neysem oyum. Belki de hatalıyım. O gün de söyledim iki tarafı çalıştırmaya sıcak bakmadım. Başkan aradı' Görüşeceksiniz' dedi. Nezaketen de olsa gitmen gerekiyor dedi başkan. O gün de gidebilirdim milli takıma. Henüz sözleşme imzalamamıştık. O zaman olmadı, Beşiktaş'ta devam etmiştim.

-Ben bu takımdan ayrıldığımda gideceğim yer milli takım'dır dedim. Görevim bitene kadar yönetime saygısızlığım olmayacak.

-Ayrılacağım son güne kadar ilk günkü aşkla çalışacağım. Eğer ayrılacaksam o zaman işbirliği yaparak ayrılacağım. Devam ediyorum şu an. 

-Hiç kimseyle kavga içinde olmak istemiyorum.

-Benim istifa ettiğim söylendi. Ben aileme söylemiyorum, sana niye söyleyeceğim? Kimmiş yakınına söylemiş. Kim o yakın? Ben senin için söylenenleri söylesem sokağa çıkamazsın. Yeri geldiği zaman zaten açıklanır bu.

Türk futbolseverlere sevgilerimi sunuyorum. Beni Fenerbahçe düşmanı yaptılar. Ben herkesle görüşeceğim. Fenerbahçe ile de görüşeceğim. Fenerbahçe'nin sahasına gidemeyenlere, korkanlara söylüyorum. Fenerbahçe'ye hiç saldırmadım ben. Dayak yiyen benim. Her şey ortada. Ali Koç da çok sevdiğim bir insan. Milli takım hocası olursam da herkesi alırım. Kimdir Fenerbahçe? Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri.

Kayseri'de yanıma öğrenciler geldi. Ağlıyor. Niye ağlıyorsun ya, ağlaması gereken biziz.

Bana kızan ve sevmeyen olacaktır ama iyi niyetimi anlatamadığım için üzgünüm. Beşiktaş'taki üzüntümü bana silah olarak kullananlara cevap veremediğim için üzgünüm.

Yeni bir hayal kuralım

Benim bundan sonraki hayalim yeni bir düzen ve hayal kuralım. Hep birlikte. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Sizinle konuşmak istiyorum ama bir korku var bende. Hep birlikte yapacağız. Başka yolu yok.

Futbol birleştirebilir ama biz son yıllarda bunu ötekileştirdik.

-Ben milli takımın başına geldiğim zaman sorumlusu olacağım, sahibi değil. 

Milli takım konusu

Milli takım yalanla olan bir şey değil. Gizli olan bir şey yok. Federasyon Başkanı bizim başkanla da görüşüyor. Ali Bey'le de görüşüyor. Anlaşma zaten göz önünde olan bir şey. Bana sordu, 'Ne zaman geliyorsun' Mart'ta bekliyorum' dedi. Sezon sonuna gelmeye sıcak bakarım dedim. Tekrar görüşmeler oldu arkasından. Sonunda yeniden bana gelindi.

Seneye ben kalıp kalmayacağımı bilmiyordum. Ben de bundan emin olmalıyım. Yönetimin de kongresi var. 

Mart'ta gelmeye sıcak bakmıyordum

Ben 2 yıl daha anlaşsam, gitsem de işimi yapacağım. Gitsem de yanlış iş yapamam burada. Mart'ta gelmeye sıcak bakmıyordum. Bana ısrarla o söylendi ama ben hala o sözün içerisinde eziliyorum. 

-Böyle bir şeyi kabul ettim evet ama yarın ne olur onu da bilmiyorum. Bana yazı geldi, gideceğim söylendi. Ben söz vermem kolay kolay ama bu sözün altında ezileceğim. Haziran'a kadar kim oynayacaktı? Benim katılacağım düzen en mantıklı gelen karar oldu. İki takımı çalıştırma düzenine çok takılıyorum hala. 

İki maç için milli takıma gideceğim

-Bugünün hürmetine milli takım görevine soyunacağım. Milli takımın başında 2 maça çıkacağım ama bir yenilik yapmayı düşünmüyorum. Bu iki maçı taşıyacak şekilde 1 haftalık gideceğim. Haziran'dan itibaren de anlaşmayı yürürlüğe koyarsa olacak.

- Fatih Terim, Mustafa Denizli size ne yapmış? Ben de dahil bu üç arkadaş diyorlar. Yenileri yok mu varsa gelsin. Yaşlı oynamasın diyorlar. Genç oyuncu varsa oynasın.

-Beni hain ilan ettiler, yapmayın lütfen. 

-Geçen Cumhurbaşkanı aradı sağ olsun. 'Şenol Bey sen iyi işler yapmıştın. Gel bunu Türkiye'de kullan, ben de arkandayım. Senin için değil, ülke için olsun' dedi.

Ben kimseyi satmadım

-Sattı diyorlar, neyi sattım ben, nasıl satmışım? Beşiktaş'ı sattı diyorlar. Ben kimseyi satmadım. Hepinizi kucaklayacağım. Gelin bunu birlikte yapalım. Ortak değerlerimiz olsun.