Saadet Partisi Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı Hasan Saka seçim çalışmalarını Araklı ilçesinde sürdürdü. Araklı belediye başkan adayı Ümit Çebi ve meclis üyeleri ile birlikte Araklı esnafını dolaşarak vatandaşlarla dertleşen Hasan Saka gösterilen samimi yaklaşımlardan ve ilgiden dolayı Araklı halkına teşekkür etti.


ÇOCUKLAR HESAPSIZ FİKRLERİN SAHİBİ:


Araklılı çocuklarla sohbet eden Saadet adayı Hasan Saka, çocukların söylediklerinin ve tespitlerinin yetişkinlerden daha doğru ve bazen de isabetli olduğunu söyledi. “Kirlenmemiş ve menfaat beklemeyen bir zihnin olayları yorumlarken daha tutarlı olduklarını hatırlatan Saka, belediyecilik yönetimlerinde kuracakları Halk Meclislerinin yanı sıra, Kadınlar, gençler ve Çocuklar meclislerini de hayata geçirerek toplumun her kesiminin katılımı ile oluşacak bir yönetim ortaya koyacaklarını söyledi. 


ÇÖP SORUNUNA KÖKLÜ ÇÖZÜM


Araklı’nın kronikleşmiş sorunu haline gelen çöp sahası meselesinin popülist politikalarla çözülemeyeceğinin altını çizen Saka, “Geniş kapsamlı bir çöp ayrıştırma ve geri dönüşüm tesisi kurulması ve yeni bina ruhsatları verilirken konutlara çöp öğütme makinesi uygulaması hayata geçirilerek gerçek çözüme ulaşabiliriz.” dedi. Saka konuyla ilgili yapacaklarını anlatırken şunlara değindi.


“Araklı Trabzon’umuzun en güzel ilçelerinden biri. Yeterli desteği mevcut büyükşehir yönetiminden göremediği gibi, tam tersine en güzel mekânları olan bir yere vahşi depolama çöp tesisi reva görüldü. Bu sorunu çözmek için ciddi altyapı ve proje çalışmalarını bilimleş verilerle ortaya koymak gerekirdi.  Bizim belediyecilik yönetimimizde, hem Araklı’nın hem de Trabzon’umuzun uzun vadede çöp ve atık sorununu çözecek projelerimiz hazır.


Öncelikle yeni konut ruhsatlandırmalarında evsel atıkların öğütüleceği çöp öğütme makinelerini aşamalı olarak hayata geçireceğiz. Bunu yaparken vatandaşımıza ek külfet yüklememek için, evsel çöpleri öğütecek makinesi olan konutlardan çevre temizlik vergisi almayacağız. Evsel atıklar balıklara öğütüldükleri için yem olunca, geri kalan cam, kağıt, plastik v.s  atıkları da oluşturacağımız geri dönüşüm sistemi içerisinde milli servete katkı olarak ayrıştırıp, ham madde haline getireceğiz.” dedi.
1.3.2019