- ÖRS: "AMATÖR MAÇLARDA AMBULANS HAZIR EDİLSİN" 
-ÖRS’TEN ANLAMLI ZİYARET
-ÖRS: “AMATÖRE SAHİP ÇIKALIM”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Beşikdüzü Yeşilköyspor-İskefiyespor maçında sakatlanan Yeşilköysporlu futbolcu Hakkıcan Kutlu'yu evinde ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Yaptığı ziyarette amatör liglerdeki sağlık hizmetlerinin yetersizliğine değinen Örs: "Son zamanlarda, amatör futbol müsabakalarında yaşanan sakatlıklar üzüntü vericidir. Trabzon’da son 2-3 haftada iki vaka yaşanmış, dili boğazına kaçan iki oyuncumuz, saha içerisinde hayati tehlike yaşamışlardır. Kardeşlerimize, ailelerine ve kulüplerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Futbol sevdası ve hayalleri peşinde emek veren genç kardeşlerimizin sağlığı her şeyden önce gelmelidir. Amatör müsabakalarda, profesyonel liglerde olduğu gibi ambülans hazır edilmemesi ödenek yetersizliği ile izah edilmeye çalışılıyor.  Amatör liglere bu ilgisizlik nedendir? Yayın ve reklam gelirleri yok diye mi?  Bugün evlatlarımız çok şükür iyi durumdadır. Çok şükür bir sürü aksilik yaşansa da hastaneye yetiştirilmişlerdir. Ancak bu işi şansa bırakamayız. Allah korusun ya çocuklarımızın başına bir hal gelseydi, bunun hesabını kim verebilirdi?” diye sordu.
Konuşmasının sonunda amatör spora destek isteyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs: "Futbol hızlı, tempolu ve ağır fiziksel aktivite içeren bir spor dalı olduğundan başta kalp krizi, dilin boğaza kaçması, çarpışmaya bağlı ciddi travma ve sakatlık risklerini fazlasıyla içermektedir.  Amatör kulüplerimiz müsabaka esnasında talep edilen yüksek ambulans ücretlerini karşılayamadıklarından sağlık önlemleri yetersiz bir ortamda maçlar oynanmaktadır. Amatör müsabakalara ambulans sağlanması için Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünü göreve davet ediyorum. Amatör kulüplerimize, sporcularımıza sahip çıkalım" dedi.