Of Belediyesi’nden İlk Uluslararası Madalya
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 


Yeni Olimpik branş olan Karate’de Of Belediyesi’nden ilk uluslararası şampiyon Samet Saylam oldu.

Of Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün milli sporcusu Samet Saylam, Rize'de düzenlenen Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'nda, yeni olimpik branş olan Karatede kategorisinde şampiyon oldu.

1 ALTIN 1 GÜMÜŞ 3 BRONZ 
Rize’de düzenlenen 7 ülkeden yaklaşık 1250 sporcunun katılımları ile düzenlenen Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'nda Of Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Karate Takımısporcuları 1 altın 1 gümüş 3 bronz madalya kazandılar. 

Türkiye Karate Federasyonu Milli Takım sporcusu olarak çağrılan Ümit Erkek kategorisinde Samet Saylam52 kilogram da şampiyon ve Yıldız Bayan kategorisinde Efna Korkmaz ise 47 kilogram da 3. olduklarını anımsatan Of Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Karate TakımıAntrenörü Salih Doğan, "Karadeniz ve Hazar Ülkeleri arasında yapılan Karate Şampiyonası çok büyük bir organizasyondu. Bu büyük organizasyonda Of Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Karate Takımı olarak sporcularımızla gurur duyduk. Milli sporcularımız muhteşem bir müsabaka çıkardılar, Oflular olarak bizlere büyük bir onur yaşattılar"dedi.

Alınan başarının tesadüf olmadığını belirtilen Doğan, “haftanın altı günü yapmış olduğumuz antrenmanların ve katılmış olduğumuz turnuvalarda sporcularımız elde etmiş oldukları tecrübeler sonucu başarımız artarak devam etmektedir. İnşallah bu başarı devam eder. Bizlere her daim destek olan velilerimize ve Of Belediye Başkanımız Salim Salih Sarıalioğlu’na teşekkür ediyorum.  Her şey gençlik için.  Durmak yok şampiyon olmaya devam inşallah”şeklinde konuştu.

DERECE YAPAN SPORCULAR 
Ümit Erkek 2001 doğumlu 52 kg da Samet Saylam altın madalya
Yıldız Bayan 2006doğumlu 35 kg da Efna Korkmaz bronz madalya
Ümit Bayan 2001 doğumlu 47 kg da Zeynep Yüksel Yaşar bronz madalya
Minik Erkek 2007 doğumlu 35 kg da Ensar Kınalıoğlu gümüş madalya
Minik Bayan 2007 doğumlu 25 kg da Zübeyde Doğanbronz madalya kazanan isimler oldu.