MİLLİLER HOLLANDA'YI SAHAYA GÖMDÜ 3-0 

Haber : Tarkan Yusuf Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Konya EURO 2016 yolunda oldukça kritik bir dönemeçte olan A Milliler, Hollanda'yı Konya'da oynanan karşılaşmada 3-0 mükemmel bir galibiyete imza attılar. Galibiyeti getiren golleri Oğuzhan Özyakup Arda Turan ve Burak Yılmaz kaydetti.
Hollanda'yı yendiğimiz takdirde 12 puanla Hollanda'nın 2 puan üstünde yer alacağız ve geri kalan 2 maçta Play-off'lara kalabilmek için 4 puan almamız yetecek.

Burak Yılmaz sahnede

Karşılaşmanın 85.dakikasında Burak'ın pasında orta alanda sol kanatta topla buluşan Caner, inanılmaz bir koşuyla rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına girdi ve pasını Burak'a verdi. Burak da arkası dönük şekilde topu kontrol etti ve dönüp şutunu çekti ve savunmaya da çarpan top ağara gitti.

Oğuzhan yerini Olcay'a bıraktı

Attığı gol ile maçın yıldızlarından biri olan Oğuzhan Özyakup, 83. dakikada yerini bir diğer Beşiktaşlı oyuncu Olcay Şahan'a bıraktı. Tribünler Oğuzhan oyundan çıkarken yoğun alkış tuttu.

Savunma başarılı iş çıkardı

Hollanda oyunun son bölümlerinde gol bulmak adına sahamıza yerleşti. Savunma olarak da Millilerimiz bu akşam başarılı bir iş çıkardı. Portakal'lar buldukları pozisyonları gole çeviremedi. Danny Blind, skoru çevirebilmek adına Promes'i de oyuna aldı. Ülkemizde forma giyen Sneijder ve Van Persie de etkisiz bir oyun segilediler.

Hakan Çalhanoğlu etkisizdi

Bayer Leverkusen forması ile harikala yaratan Hakan Çalhanoğlu, Letonya maçında olduğu gibi Hollanda maçında da etkisiz bir görüntü sergiledi. Yıldız futbolcu, 65. dakikada yerini Mehmet Topal'a bıraktı.



Arda Turan sakatlandı

Maçın 57. dakikasında 1 gol ve 1 asistle maçın yıldızı olan Arda Turan sakatlandı. Maça devam edemeyen yıldız futbolcu yerini Volkan Şen'e bıraktı.

Hollanda 2. yarıya daha etkili başladı

Maçın 2. yarısına Hollanda değişiklikle başladı. Danny Blind, Stefan de Vrij'in yerine Georginio Wijnaldum'u oyuna sürerek skora etki etmek istiyor. Nitekim yapılan değişiklik etkisini gösterdi ve 2. yarıya daha hzılı başlayan taraf Hollanda oldu. Karşılaşmanın 50. dakikasında sol kanattan ceza alanıma yapılan ortada Wijnaldum bomboş durumdaydı ama kafa vurmak isterken omzuyla vurduğu top auta gitti.



Sneijder ile Serdar Aziz gerginliği

Karşılaşmanın 41. dakikasında etkili gelen Hollanda atağında sol kanatta topla buluşan Depay'ın sert ortasında Klaassen'in kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti. Bu pozisyon sonrası Hollanda'da Wesley Sneijder, topu kendisine vermeyen Serdar Aziz'le tartışma yaşadı. Hakem araya girdi.



Maçın 41. dakikasında etkili gelen Hollanda atağında Depay'ın sert ortasında Klaassen'in kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.Hollanda'da Wesley Sneijder, topu kendisine vermeyen Serdar Aziz'le tartışma yaşadı. Hakem araya girdi. Karşılaşmanın 36. dakikasında ceza alanı içinde topla buluşan Burak Yılmaz, rakibinin baskısı altında olmasına rağmen dönüp vurdu ama Cillessen son anda topu kornere gönderdi. Hollanda yüzde 55 Türkiye ise yüzde 45 ile topa sahip olma oranları ile oynuyor.



Arda Turan'dan 2. gol

Maçın 26. dakikasında sol çaprazdan ceza alanına giren Arda Turan , baskı altında olmasına rağmen kalecinin kapattığı sol köşeye şutunu çekti ve Cillessen müdahale etmesine rağmen top ağlarla buluştu. Böylece maçta skoru 2-0 getirmeyi başardık. Bu skorla tribünler de coştu.

Serdar Aziz neredeyse atıyordu

Oğuzhan, rakip yarı alanın ortalarında sağ iç koridorda rakibinden aldığı darbeyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş kazandık. Serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına Hakan Çalhanoğlu geçti. Hakan'ın ceza alanına ortasında uzak kale direği yakınlarında Serdar Aziz'in kafa vuruşunda yerden seken top üst ağlarda kaldı.



Volkan Babacan'dan kritik kurtarış

Karşılaşmanın 13. dakikasında savunmamızın arkasına kaçan Narsingh, ceza alanı içi sağ çaprazında kalecimiz Volkan ile karşı karşıya kaldı ama Volkan gole izin vermedi.



Oğuzhan'ın ilk golü

Her İki takımda karşılaşmaya oldukça kontrollü başladı. Millilerimiz maça golle başladı. Sahneye Oğuzhan Özyakup çıktı ve güzel bir vuruşla 8. dakikada kritik mücadelede öne geçtik. Arda'nın ara pasında Hollanda savunmasının arkasına harika sarkan Oğuzhan, topu alıp ceza alanına girdi ve kaleci Cillessen ile karşı karşıya pozisyonda sol köşeye hafif aşırtma bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

Oğzuhan'ın attığı bu gol ayrıca Milli Takım'da attığı ilk gol oldu



Fatih Terim 2 ismi değiştirdi

Letonya maçında ilk 11'de sahada bulunan Volkan Şen ile Gökhan Töre bu karşılaşmada yedek soyunacaklar. Ozan Tufan Letonya mücadelesinde sağ bekte görev alırken Hollanda maçında asıl yeri olan orta alana geçti.

İşte maç kadroları:

Türkiye:

Volkan Babacan - Şener Özbayraklı - Serdar Aziz - Hakan Balta - Caner Erkin - Ozan Tufan- Selçuk İnan - Hakan Çalhanoğlu - Oğuzhan Özyakup - Arda Turan - Burak Yılmaz

Yedekler: 

Onur Kıvrak - Mert Günok - Emre Taşdemir - Ersan Gülüm - Alper Potuk - Gökhan Töre - Mehmet Ekici - Mehmet Topal - Volkan Şen - Olcay Şahan - Batuhan Karadeniz - Umut Bulut.

Hollanda:

Jasper Cillesen - Gregory van der Wiel - Stefan de Vrij - Jeffrey Bruma - Jairo Riedewald -  Daley Blind - Davy Klaassen - Wesley Sneijder - Memphis Depay - Robin Van Persie - Luciano Narsingh

Yedekler:

Jeroen Zoet - Tim Krul - Kenny Tete - Virgil van Dijk - Terence Kongolo - Vurnon Anita - Quincy Promes - Geroginio Wijnaldum - Ibrahim Afellay - Luuk de Jong - Klaas-Jan Huntelaar - Jeremain Lens.