KUPA YİNE FENERİN


Kupa yine Fenerbahçe'nin


Ziraat Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe, Moussa Sow'un 9. dakikada attığı golle Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti. Sarı Lacivertli ekip, bu galibiyetle üst üste 2. kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürmüş oldu.


Ziraat Türkiye Kupası-Kupa yine Fenerbahçe'nin



Ziraat Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe, Trabzonspor ile Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maça Trabzonspor hızlı başladı. Sağlı sollu ataklarla gelen Bordo Mavili takım, maçı kazanmak istediğini ilk dakikalarda gösterdi. Ancak 9. dakikada orta sahadan Emre Belözoğlu'nun attığı muhteşem ara pasıyla buluşan Sow, kaleci Tolga Zengin'i mağlup etti ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Emre-Zokora gerginliği

Karşılaşmanın seremonisinde Emre'nin uzattığı eli tutmayan Zokora, maçın 12. dakikasında bir kez daha karşı karşıya geldi. Top kapma mücadelesinde Zokora, Emre Belözoğlu'nun göğsüne ayağının tabanıyla vurdu. Yerde bir süre kalan Emre, daha sonra ayağa kalkarken, Zokora, yaptığı bu müdahale sonucu Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

İlk yarının geriye kalan dakikaları karşılıklı ataklarla geçti. Top bir o kalede bir bu kaledeydi. Ancak her iki takımda gol bulamadı ve Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya oyun daha kontrollüydü. Trabzonspor, yarı alanında boşluklar bulan Fenerbahçe, ataklarını gole çeviremedi. En tehlikeli atak 73. dakikada gerçekleşti. Fenerbahçe tek paslarla Trabzonspor yarı alanına girdi. Sol kanattan bindirme yapan Hasan Ali'ye Sow pasını attı. Hasan Ali, topu tek pasla yerden ceza sahası dışındaki Cristian'a gönderdi. Cristian topu kontrol edip önüne aldıktan sonra şutunu attı ve top direkten geri geldi. Sarı Lacivertliler, bu pozisyonla 2. gole çok yaklaştı. 86. dakikada Fenerbahçe atağında Webo Trabzonspor savunmasının ters yakalandığı anda kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Şutunu attı ancak Tolga gole izin vermedi. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

Trabzon tehlikeli geldi ama...


87. dakikada Henrique, sol kanattan çalımlarla ceza sahası içerisine girdi. Penaltı noktasına doğru gönderdiği ortayı Olcan kontrol etti. Pasını Sapara'ya attı. Sapara ceza sahası dışından şutunu attı ancak top üstten auta çıktı. Bu dakikalarda Trabzonspor tehlikeli gelmeye başladı ancak aradığı golü bulamadı. Geriye kalan dakikalarda gol olmayınca Fenerbahçe, Moussa Sow'un attığı golle Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren takım oldu.