Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Türkiye Yelken Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği yarışmada konuşma yapan Vali Ustaoğlu, “Bu yıl 40’ıncı yılını kutladığımız Sahil Güvenlik Komutanlığımızın tüm personeline sağlık ve uzun ömürler diyorum.”

Sahil Güvenlik Komutanlığımız 40 yıldır bu millete ve memleketimize büyük hizmetler vermektedir. Özellikle son yıllarda denizlerimizde yaşadığımız kaçakçılıkla mücadele, çevre kirliliğinde mücadelede, doğal afetlerde yaşadığımız boğulma tehlikesi tarzı hadiselerde vermekte oldukları mücadelelerde gurur duyacağımız faaliyetlere imzalarını atmaktadırlar.

Aynı zamanda genel kolluk birimi olarak hizmet veren iç güvenlik ve asayiş birimlerimizden biri olan Sahil Güvenlik Komutanlığımız operasyon anlamında yapmış oldukları hizmetlerle de ülkemizin huzuruna ve güvenliğine çok ciddi katkılar sağlamaktadırlar. Bugün burada Sahil Güvenlik Komutanlığımız ile Türkiye Yelken Federasyonu’nun birlikte yapmış oldukları yelken yarışları ile hem farkındalığı artırmak adına güzel bir organizasyon gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm yarışmacıları tebrik ediyorum.” dedi.

Programın sonunda Vali Ustaoğlu, ilgililere verdikleri katkılardan dolayı teşekkür belgesi verdi.

Beşikdüzü Yelken ve Doğa Sporları Kulübü Tesisleri’nde düzenlenen törene 70’ yakın yarışmacı katıldı.