Kadınlar Futbolda tavsiye Kararları 

Haber : Kamil Anahar  www.trabzonhaber24.com  


Kadın Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Şahinkaya, 25 Eylül’de Trabzon’da toplanarak aldıkları bazı kararları açıkladı. Hasan Şahinkaya, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde, İdmanocağı Bayan Futbol Takımı ve milli oyuncuları Arzu Karabulut ve Aylin Yaren’inde katıldığı toplantıda, Türkiye’de kadın futbolunu istenilen seviyeye çıkarılması için kulüpler birliği olarak önemli tavsiye kararları aldıklarını belirtti.
Kadınlar Birinci Lig ekiplerinden Ataşehir Belediyespor’un 2016-2017 Futbol sezona – 6 puanla başlaması yönünde alınan tavsiye kararını Futbol Federasyona bildireceklerini ifade eden Şahinkaya, ‘’ Yurt dışındaki milli oyuncuların transferlerinde aktarma parasının yurt içi standartları indirilmesi yönünde bir karar aldık’’ dedi.
Toplantıya katılan İdmanocağı Kadın Futbol Takımı ve milli oyuncularından Arzu Karabulut ve Aylin Yaren ise Almanya’da doğduklarını, futbola burada başladıklarını vurgulayarak, ‘ İki sezondur Trabzon İdmanocağı’nda futbol oynuyoruz. Geçen sezon başarılı günler yaşadık. Trabzon’da olmaktan mutluyuz. Bu sezon hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu’nu Trabzon’a getirmektir.’’ dedi