Halk Sağlığı Sürmene'de Bisiklet Dağıttı
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Halk Sağlığı Bölge Müdürlüğü Sürmene Hasan Sadri Yetmiş Bir Anadolu Lisesinde Öncelikle İhtiyaç sahibi Öğrenciler olmnak üzere Bisiklet dağıttı. Törene Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Trabzon Halk Sağlığı Bölge Müdür Yardımcısı Uzm.Dr.Asuman yavuz Yılmaz Sürmene Milli Eğitim Müdürü Orhan Kahveci,

SÜRMENE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ ÜSTÜN 
Halkımızın sağlığı için Bisiklet Sporunun en güzel en masrafsız ve vücut için en sağlıklısıdır Hem para Harcamazsınız hemde bol bol doğadan Oksijen alırsınız .Başkan üstün İşlerin yoğunluğu ve ,İş Yükünden bu güzel sporu unuttuk diyerek önce kendisi Bisiklet binerek Okul Bahçesinde Tur attı.

SÜRMENE KAYMAKAMI OKTAY ERDOĞAN 
Çocukluğumuzun hayali Bisikletti ah bir alsam binsem derdik ama şimdi almaya Gücümüz Yetiyor Binmeye Zaman bulamıyoruz yaşamış olduğumuz dünyada Spora önem vermeliyiz bunun içinde Sürekli Kendimize Zaman ayırıp Bisiklet Binmeliyiz Bisiklet Sporunda Vücudun her organı çalışıyor kaslarımız gelişiyor ,Beynimize Oksijen gidiyor kanımız yenilenmiş oluyor dedi. 

HALK SAĞLIĞI MÜDÜR YARDIMCISI UZM.DR.ASUMAN YAVUZYILMAZ 

iziksel aktivite enerji kullanarak vücut hareketlerini anlatmak için kullanılan uluslararası bir terimdir. En basit tanımı ile enerjiyi harcamak için vücudun hareket etmesidir. Aktif bir yaşam tarzı alışkanlık haline getirilmelidir.  Fiziksel aktivite alışkanlığı düzenli bir program haline getirilmediği takdirde kısa süreli aktivite ile düzenlenen vücut sistemleri, aktivitenin bırakılmasının ardından oluşan yararlı etkileri hızla kaybetmeye başlar. Haftada 3-4 kez yapılan 30-60 dakikalık orta şiddette fiziksel aktivite bile genellikle sağlığımız üzerinde olumlu etkiler yapar.
Halk sağlığını korumayı hedefleyen bizler ülkemizde son yıllarda bulaşıcı olmayan hastalıklara bağlı ölümlerde artış görülmektedir.
Bulaşıcı olmayan hastalıkların altında yaygın önlenebilir risk faktörleri yatmaktadır. Bunlar; -Tütün kullanımı -Hareketsizlik -Sağlıksız beslenme -Alkol kullanımıdır.
Bu Davranışlar ört önemli metabolik/fizyolojik değişikliklere yol açar. Bunlar; -Yüksek tansiyon -Obezite -Hiperglisemi-diyabet -Hiperlipidemi’dir.
Bir diğer nokta ise fiziksel aktivite yetersizliği durumudur. Dünya’da ölüme neden lan risk faktörleri arasında 4. Sırada yer almaktadır ( Ölümlerin %6 ‘sını oluşturmaktadır.) Hareketsizlik yüzünden her yıl 3.2 milyon insan ölmektedir.
Sağlığımızı, yaşam kalitemizi bozmasının yanı sıra obezite, ülke ekonomilerini doğrudan ya da dolaylı ciddi oranlarda etkilemektedir. Obezite ile ilgili sağlık harcamaları gelişmiş ülkelerde sağlık harcamalarının  %2-7 ‘sini oluşturmaktadır. Dünya genelinde ise  fiziksel aktivite yetersizliği ve kötü beslenmenin neden olduğu sağlık sorunları için yapılan harcamalar ortalama toplam sağlık harcamalarının %2 ‘sini oluşturmaktadır.
Programda sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak ve sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek birinci stratejik amaç olarak belirlenmiştir. Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik çalışmaları kapsamında "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi 2015-2018" başlatılmıştır. Proje çerçevesinde özellikle çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması ve bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacı gençlere bisiklet dağıtımı planlanmıştır.