Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aile yakını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın Spor Toto Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'na başkan seçilmesinin yankıları sürerken 'gayrısız' destekte, kulüplere getirilecek olan vergi affının rol oynadığı öğrenildi.

Ankara'da yapılan seçimlere, Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı sıfatıyla giren ve diğer 17 kulübün 'koşulsuz' desteğini alan Göksel Gümüşdağ, ilk turda başkan seçilmişti.

Adı 3 Temmuz operasyonundaki tapelerde  geçen ve başta eski milli futbolcu Hakan Şükür olmak üzere, Aziz Yıldırım ile dönemin TFF Başkanı Mahmut Özgener'e ağıza alınmayacak hakaretler sarf ettiği öne sürülen Gümüşdağ, o süreçte TFF'den ve futbol arenasından çekilmişti.

Bu yıl isim değiştirip Başakşehir Futbol Kulübü adını alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un kulüp başkanı olan Göksel Gümüşdağ'ın Kulüpler Birliği Başkanlığı'na daha önce muhalefet eden Galatasaray ve Trabzonspor'un da lehte oy kullanmaması, kafaları karıştırsa da olayın "menfaat" ilişkisine dayandığı ortaya çıktı.

Kulislerde, "Vergi tüm spor kulüplerinin sorunu. Kaçış ve af yok ama uzun vadeye yayıp yönetimlere rahat nefes aldırmalıyız" diyen Göksel Gümüşdağ, diğer olası adaylar Fikret Orman ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun çekilmesiyle tek aday kalarak, tüm kulüplerin desteğiyle başkan oldu.

Göksel Gümüşdağ'ın başkanlığının ilan edildiği dakikalarda ise TBMM'de torba tasarıyla kulüplere 'kıyak' geçildi.

Söz konusu tasarı, yasalaştığında kulüpler 2014 Nisan ayına kadar olan geriye dönük tüm vergi borçlarını 42 taksitte, faiz işlemeksizin ödeyecek.