Göçmen  Genç ve  Çocuklara Spor Eğitimi Verildi 


Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com  

Her Göç Bir Hikâyedir" Projesi Kapsamında 300 Göçmen Genç Ve Çocuğa Spor Eğitimi Verildi
Trabzon Valiliği koordinesinde yürütülen "Her Göç Bir Hikâyedir" projesi kapsamında ülkelerindeki çeşitli nedenler sebebiyle göç etmek zorunda kalarak Trabzon'a yerleşen yaklaşık 300 genç ve çocuğa spor eğitimi verildi.
Trabzon Valiliği koordinesinde, Göç İdaresi, Gençlik Hizmetleri ve Spor, Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüklerince ülkelerindeki zorluklar sebebiyle göç ederek Trabzon'a yerleşen ailelerin çocuklarına yönelik "Her Göç Bir Hikâyedir" projesi başlatıldı.
 Proje kapsamında tespit edilen Suriye, Afganistan, İran, Irak ve diğer ülke vatandaşı ailelerin çocuklarına, kentteki spor tesislerinde yaklaşık 2 ay boyunca spor eğitimi verildi. Ailelerinin seçtiği boks, futbol, voleybol ve tenis branşlarında eğitim alan yaklaşık 300 genç ve çocuk, hafta sonlarını spor yaparak verimli bir şekilde geçirdi.
Trabzon Valisi Yücel Yavuz yaptığı açıklamada, Trabzon'a ağırlıklı olarak Suriye, Afganistan, Irak, İran ve diğer ülkelerden gelen aileler ve çocuklarının, en iyi şekilde rahat etmeleri, ihtiyaçlarının karşılanması için tüm kamu kurumlarının Göç İdaresi İl Müdürlüğü sevk ve idaresinde farklı katkılar sunduklarını söyledi. Ülkelerinden gelen ailelerin her birinin göç etme zorunluluğunun bir hikâyesi olduğunu bildiklerini dile getiren Vali Yavuz, bu noktadan hareketle "Her Göç Bir Hikâyedir" projesini hayata geçirdiklerini ifade etti. Vali Yavuz, projeyle amaçlarının, ülkelerinden göç etmek zorunda kalarak Trabzon gelen yabancı misafirlerinin günlük yaşantılarında hem kendilerini rehabilite etmelerini sağlamak hem de boş zamanlarını iyi değerlendirmek suretiyle kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. Projeyle ilgili teklif kendisine getirildiğinde Göç İdaresi İl Müdürlüğü sekretaryasında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile protokol hazırlanması ve bunun çerçevesinin belirlenmesi talimatını verdiğini anlatan Vali Yavuz, "16 branşta tekliflerinin alınmasını önerdiler. Ailelere ulaşıldı, gençlerin ve çocuklarının hangi branşta spor yapmak istediklerini sorduk. Buna göre değerlendirme yapılarak proje uygulamaya konuldu” dedi.