Genç: Trabzon temiz futbolun göbeği
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Ortahisar Belediyesi'nin üç yıldır düzenli olarak yaptığı 'Yaz Futbol Okulu'nun açılışı Amatör Spor Kulüpleri Tesisleri (ASKF)'nde açıldı. Çocukların yaz tatillerini sportif faaliyetlerle geçirmelerini sağlamak için Ortahisar Belediyesi tarafından artık geleneksel hale getirilen 'Yaz Futbol Okulu'na 70 civarında çocuk kayıt yaptırdı. Okulun açılışını gerçekleştiren Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Bugün burada futbol oynayacak yavrularımız inşallah yarın Trabzonspor'umuzla beraber bu şehrimizi temsil edecekler. Çünkü futbola çok meyilli bir şehiriz. Tam futbolun göbeğinde olan bir şehiriz. Ama temiz futbolun göbeğinde olan bir şehiriz ve böyle olmaya devam edeceğiz. Birileri başka türlü futbolu değerlendirse bile." dedi.

"3 TEMMUZ ÖNEMLİ BİR GÜN"

Konuşmasında 3 Temmuz'da Trabzonspor'un hakkının gasp edildiğini ve Türk futboluna kara bir lekenin düşürüldüğünü de değinen Başkan Genç, "Artık çocuklarımız epeyce yoruldular, emek verdiler, ders çalıştılar tatilde de biraz spor yapsınlar, futbol oynasınlar hem de eğlensinler... Güzel vakit geçirsinler, hem de futbolu öğrensinler, ama temiz futbolu öğrensinler. Bu gün 3 Temmuz önemli bir gün. Bugün Türk futboluna kara leke düşen bir gün. Trabzonspor'umuzun hakkının gasp edildiğinin ortaya çıkartıldığı gün. Biz futbolu bu kardeşlerimize ter döktükleri emeklerinin sahadaki karşılıklarını almaları için öğretiyoruz. Maalesef, bu işi bir sektöre dönüştürüp bundan rant, menfaat elde etmek için sahadaki mücadeleden başka alanlarda mücadele edenler gibi öğretmiyoruz, öğretmeyeceğiz de. Trabzonspor budur. Her zaman hakkın, hukukun emeğin yanında olan bir kulüptür. Ne mutlu bize ki böyle şanlı, şerefli bir kulübün taraftarlarıyız, mensuplarıyız. Bugün burada futbol oynayacak yavrularımız inşallah yarın Trabzonspor'umuzla beraber bu şehrimizi temsil edecekler. Çünkü futbola çok meyilli bir şehiriz. Tam futbolun göbeğinde olan bir şehiriz. Ama temiz futbolun göbeğinde olan şehiriz. Olmaya da devam edeceğiz. Birileri başka türlü futbolu değerlendirse bile. Şu an itibarıyla 70 civarında yavrumuz iştirak etti. Ama sayı artıyor. Bir ay boyunca bu yavrularımız bir şeyler öğrenmeye çalışacak, hem eğlenecekler hem öğrenecekler, hem ter atacaklar ve güzel bir vakit geçirecekler. Bu manada katkı sağlayan ASKF Başkanımıza, birim müdürlerimize, hocalarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Yavrularımızın gözlerinden öpüyorum. Onlara yürekten başarılar dilerken onları yetiştiren fedakâr anne ve babalarımızın da emeklerine sağlık diyorum." diye konuştu.

"BEZ LİGİ KURULACAK"

ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem ise konuşmasında Türkiye'de ilk defa 6-7 yaş grubunda Bez Ligi'ni Trabzon'da kuracaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: Gerçekten genç sporcularımızın özellikle yaz aylarında, kötü alışkanlıklardan en azından uzak durması için Ortahisar Belediyemizin yapmış olduğu bu faaliyeti gönül istiyor ki; bütün ilçe belediyelerimiz de yapsın. En azından gençliği internet kafelerden, kötü alışkanlıklardan kurtaralım. Bundan dolayı sayın Başkanın nezdinde çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Böyle bir güzel ortamı Trabzon gençliğine hazırladıkları için... Bu genç kardeşlerim hiçbir kulüpte lisanslı değil. İnanıyorum ki, futbolu öğrenecekler ve buradan amatör takımlarımız birçok arkadaşımızı futbola başlatacaklar. TÜFAD Başkanımız da burada. İnşallah Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz. Futbol Federasyonu programında olmamasına rağmen 6-7 yaş grubunda bir bez ligini Trabzon'da başlatacağız ve Türkiye'ye örnek olacağız.

"ÇOK KALİTELİ FUTBOLCULAR ÇIKACAK"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ise konuşmasında spor yapmanın çocukların okul başarısına, fiziki ve ruhsal gelişimine çok ciddi katkı yaptığını belirterek, "Ortahisar Belediyesi bu yıl üçüncüsünü tertipliyor. Artık bu futbol okulunu geleneksel hale getirdik. Her yaz yapmaya gayret ediyoruz. İnşallah siz çocuklarımızın içerisinden Trabzonspor'da oynayabilecek çok kaliteli futbolcular çıkacaktır. Spor yapmanın, futbol oynamanın hakikaten çok büyük katkısı var. Özellikle ailelere seslenmek istiyorum. Çocuklarınızı muhakkak bir spor dalına teşvik edin. Sporla ilgilenen çocuklar hakikaten çok zeki ve pratik oluyorlar. Herkesin yeteneği farklı... Kimisi futbolda kimisi baskette başarılı oluyor. İnşallah buradan kaliteli futbolcular yetiştiririz. Bu okulu düzenlediği için Ortahisar Belediyesi Başkanına çok teşekkür ediyorum, emeğine sağlık diyorum." diye konuştu.