Futbolcuları Taşıyan Uçak Düştü 5 Futbolcu öldü 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 

Chapecoense futbol kulübü kafilesini taşıyan uçak Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında düştü.   Uçakta 72 kişinin bulunduğu açıklandı. Chapecoense kafilesi, Güney Amerika kıtasının en üst düzey ikinci futbol turnuvası olarak görülen Copa Sudamericana'da Atletico Nacional ile deplasmanda oynayacağı çeyrek final maçı için Kolombiya'ya gidiyordu.

 Kolombiya'daki hastane kendilerine ulaşan 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

 Sudamericana Kupası'nda final karşılaşması için Kolombiya'ya hareket eden Brezilya ekibi Chapecoense'yi taşıyan uçak düştü. 72 yolcunun yer aldığı uçakta Chapecoense'nin futbolcuları, antrenörleri ve diğer çalışanları da yer alıyordu. Kolombia Ulusal Afet ve Risk Yönetimi, uçaktan yaralı olarak kurtulanların bulunduğunu ve hastanelere taşındıklarını duyurdu. Brezilyalı futbolcuların uçağa binmeden önceki son görüntüleri amatör kameraya böyle yansıdı. 

ŞOK İDDİA

Kaza yeri yakınlarındaki La Ceja kasabasının belediye başkanı Elkin Ospina ise ajansa yaptığı açıklamada, "Uçağın yakıtı bitmiş gibi duruyor" iddiasında bulundu.

 Havacılık şirketi AIRPLAN SA'nın iletişim sorumlusu, uçağın, yerel saatle 22.00'da kontrol kulesine elektrik arıza kodlu bir mesaj bildiriminde bulunduğunu duyurdu.

Düşen uçak, Bolivya merkezli charter uçuş şirketi Lamia tarafından işletiliyordu.