Trabzonspor-Akıl oyunu bu olmamalıBayram günü Dinamo Minsk önünde elde edilecek gollü bir galibiyet keyif verecekti ama Trabzonspor 6 gol atarak geçebileceği turu beraberlikle atladı.

Mustafa Reşit Akçay dünkü basın toplantısında "Akıllı oynayacağız" derken risk almayacaklarını açıklamıştı. Ancak "gol yememek uğruna" kanat beklerini hücuma hiç yollamayacağını düşünmemiştim. Sol bek Celustka'yı ilk kez 53. dakikada Minsk sahasında görürken, sağ bek Zeki rakip yarı sahaya hiç geçmedi. "Akıllı oynamak", savunmada en ufak bir riski üstlenmemekse,"akıllı oynamak" 11 kişi savunma yapıp 4 kişiyle hücum etmekse her maçın 60. dakikasından sonra öndeki oyuncular yorgunluktan bayılır. Dileyelim ki Trabzonspor bundan sonraki müsabakalarda akıllı değil, doğru futbol oynasın...

Defans dörtlüsünün oyuna hiç girmediği müsabakada, Henrique, Adrian, Volkan ve Olcan'ın defansa pek yardım etmemesi bütün yükü sahanın yıldızı Aykut ve Soner'in üstüne bindirdi. Aykut olağanüstü oynadı ki; üstüste forma giymesi onu senenin en önemli transferi haline getirebilir.

İlk 3 maçta attığı gollerle moral kazanan Henrique çok sayıda fırsat yakaladı. Atamadı ancak güveninin yerine geldiği bir gerçek. Bir de eskiden Burak'ın düştüğü gibi kolayca ofsayta düşmese çok daha iyi olacak. Sadece yarım metre geriden çıkmadığı için heba olan iki Adrian pası vardı ki; sezon boyunca böyle pek çok pozisyon gelecektir.

Volkan eski günlerine dönüşünün sinyalini verdi. Topla akıyor ama son paslardaki tercih hataları devam ediyor. Olcan artık usta sınıfında, ancak gördüğü sarı kart çok sorumsuzca. Adrian ise hem zeki, hem klas, hem yetenekli. Kaleci Sulima'nın kurtardığı mükemmel bir şut dışında, Henrique'nin ikisinde ofsaytla harcadığı 4 pozisyonun pasörüydü. 

Mustafa Yumlu maçın 6. dakikasında kornerde yaptığı müdahale ile savunmanın merkezinde kalıcı olacağını gösterir gibiydi. Aykut'un yanında Giray'ı görmezseniz şaşırmayın...

Onur yaptığı iki kritik kurtarışla maçın kahramanlarından biri olmayı yine başardı. Malouda ise kısacık zamana klas bir futbolcunun kim olduğunu gösterecek inceler sığdırmayı başardı. Bir ay sonra onun için stadlarda, ya da ekran başında olacağız. Geçen sene 1461 Trabzon forması giyen Yusuf'u da Bordo-Mavili formayla seyretmek bir başka zevk. 2 sene önce 2B, Geçen sene PTT, bu sene Trabzonspor. Haklı ve güzel bir gelişim. Zeki ile birlikte altyapının önemine dair tüm Türkiye'ye mesaj vermek ellerinde.

Skor beklentimiz karşılanmasa da, tur güzel. Maçtan da geleceğe ümitle bakmak için çok anekdot var. Takım savunmasındaki problemler çözülürse Trabzonspor taraftarını güzel ve zevkli maçlar bekliyor. Bayramınız kutlu olsun, her gününüz bayram gibi olsun...


TRABZONSPOR 0-DİNAMO MİSK O FIRTINA AVRUPA'YA ESTİ

Haber : Muharrem Altıntaş www.trabzonhaber24.com

Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ilk maçta deplasmanda Henrique'nin golüyle 1-0 yendiği Dinamo Minsk'i konuk etti. Trabzonspor, ilk maçın skor avantajı ile sahaya çıktı ve seyircisinin desteğiyle de turu geçmek için mücadele etti. Dinamo Minsk de gol ve goller bulmak için maça çıktı. İlk yarı her iki takım da gol bulamadı ve takımlar soyunma odalarına 0-0'lık eşitlikle gitti.

İkinci yarıya da her iki takım mutlak gol parolası ile sahaya çıksalar da her iki takım da ataklarının sonunda golü bulamadı. Geriye kalan dakikalarda da gol olmadı ve Trabzonspor, ilk maçı 1-0 biten karşılaşmanın rövanşında sahasında 0-0 berabere de kalsa adını bir üst tura yazdıran taraf oldu. - See more at: http://www.trabzonhaber24.com/news.php?readmore=620#.UgQWtKycdDQ