VEYSEL EROĞLU OF'UN EN GÜZEL PROJESİ SOLAKLI VADİSİNE BALIK BIRAKTI


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Of ilçesinde Solaklı Mesire Alanı'nı inceleyip, dereye alabalık bıraktı.


Bakan Eroğlu, beraberindeki Trabzon Valisi Recep Kızılcık ile kentin Of ilçesinde yeni yapılan Solaklı Vadisi'ndeki Solaklı Mesire Alanı'na geldi. Burada mesire alanını inceleyip, yetkililerden bilgi alan Bakan Eroğlu, daha sonra mesire alanına çam fidanı dikti.


Ardından mesire alanı içinden geçen Solaklı Deresi'ne dere alası olarak bilinen alabalık bırakan Bakan Eroğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Söz konusu mesire alanın örnek bir çalışma olduğunu söyleyen Eroğlu, şunları kaydetti:


"Bu örnek bir çalışma olacak. Aynı çalışmayı İyidere'de yapıyoruz. Solaklı'nın üstünde de çalışma yapacağız. Diğer vadilerde de gerçekleştireceğiz. Burada çay içecek bir mekan yok. Bu eksik. Belki lokanta gibi, tuvalet ihtiyacını giderecek mekanlar yok. Onları da tamamlarsak isabet olacak. Buraya yörenin balıklarından atıyoruz. İnşallah 300 bin adet balığı Haziran ayının sonuna kadar buraya atacağız. Burada olta ile balık tutma mekanları olması lazım. Gelen vatandaşların dinlenebileceği, çocuklarının eğlenebileceği, araçların park edileceği alanlar olmalı. Bu eksikleri tespit ettik. Bunları tamamlayacağız."


Vatandaşların da bu mekanları bilinçli kullanması gerektiğine işaret eden Bakan Eroğlu, "İnşallah bu vadileri örnek vadi haline getireceğiz. Artık hiç kimse İsviçre'ye gitmeyecek, Trabzon'a, Rize'ye gelecek. O bakımdan bu vadileri mutlaka ihya etmemiz gerekiyor" dedi.


Ziyareti sırasında vatandaşların sorunlarını da dinleyen Bakan Eroğlu'na, üzerinde kendi resmi olan bir plaket de hediye edildi.