DAĞCILAR TÖRENLE ANILACAK  
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

 Zigana Dağı'nda 7 yıl önce çığ altında kalarak hayatını kaybeden Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi 10 dağcı, törenle anılacak. 
TEDAK Başkanı Zeynep Bayoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret ederek çiğ felaketinde hayatını kaybeden dağcılar için düzenlenecek ve üç gün sürecek etkinliklere davet etti.
Kulüplerine yaptığı maddi ve manevi desteklerden dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’na plaket veren Bayoğlu, “Toklu sahilinde çiğ anıtının yapılmasına büyük katkılarınız oldu. Bizlere her zaman destek veriyorsunuz. Üyelerimiz adına sizlere şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 
10 dağcı için düzenlenecek anma törenleri hakkında da Başkan Gümrükçüoğlu’na bilgi vererek davet eden Bayoğlu, “ 23 Ocak Cumartesi günü19 Mayıs Spor Salonu önünden başlayacak yürüyüş ile Toklu Sahilinde Orman Bölge Müdürlüğü karşısında bulunan çiğ anıtına hareket edeceğiz. Burada saat 10.30’da anıta çelenk sunulmasının ardından anma töreni düzenleyeceğiz. 24 Ocak Pazar günü saat 8.00’da Trabzon’dan hareket ederek Zigana’daki çiğ anıtının önünde saat 10.30’da anma töreni gerçekleştireceğiz. Buradaki törenlere Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca ile birlikte ülkemizin çeşitli ilerinden yaklaşık 200 dağcılık sporcusunun katılım sağlayacağı yürüyüş yapılacak. Yürüyüşe üyelerimiz yanında vatandaşlardan da katılım olacak. 25 Ocak Pazartesi günü ise yatsı namazını takiben Merkez Konak Camii’nde ölen dağcılarımız için mevlit okutulacak. Etkinliklere tüm vatandaşlarımız davetlidir” ifadelerini kullandı.
TEDAK hakkında da Başkan Gümrükçüoğlu’na bilgi veren Bayoğlu, “Kulübümüz 23 yıldan beri faaliyet gösteriyor. Kayak, tenis ve dağcılık alanında yılda 150’ye yakın faaliyet yapıyoruz. Yaklaşık 110 üye var. Sosyal Medyada da 4 bin 500’ün üzerinde takipçimiz bulunuyor” şeklinde konuştu. 
2009 yılında meydana gelen çiğ felaketinde hayatlarını kaybeden dağcılara bir kez daha Allah’tan rahmet dileyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Organizasyonun temel hedefi hayatını kaybeden dağcıları anma, onları unutmamanın yanı sıra çığ felaketine karşı dikkati yoğunlaştırmaktır. İlimizin ve bölgemizin tanıtımına büyük katkılar sağlayan sporcularımızı unutmamız mümkün değil. Çığda hayatlarını kaybeden arkadaşlarımız sadece ilimizde değil, bölgemizde, ülkemizde büyük üzüntü yaratmıştı. O üzüntüyü hala yaşıyoruz" dedi.
Dağcılığın, güzel olmasının yanında riskli bir spor dalı olduğuna da işaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Hayatlarını kaybeden bu arkadaşlarımızı rahmetle anarken, bu sporu icra ederken daha dikkatli olunması konusunda da önerilerde bulunuyoruz" ifadesini kullandı.