Busenaz Çakıroğlu Gümüş Madalya Kazandı 


Haber : Kamil Anahar  www.trabzonhaber24.com  

İtalya'nın Cassia kentinde devam eden Büyük Bayanlar Avrupa Birliği Ülkeleri Boks Şampiyonasının bugün yapılan final müsabakalarında ringe çıkan 51 kg Boksörümüz Busenaz Çakıroğlu güçlü İsveçli rakibi Sandebjer LISE yı 5-0 yenerek altın madalya kazandı.
Günün ikinci final müsabakasında ringe çıkan Avrupa ve Dünya Şampiyonu Boksörümüz Busenaz SÜRMENELİ Dünya Kadınlar Boks klasmanında 1 numara olan Hollandalı Fontıjn Nouchka MIREILLE ile karşılaştı .
3 raundda da tempolu bir mücadele ortaya koyan boksörümüz başa baş giden müsabakada tecrübeli rakibine puanla kaybetti ve gümüş madalyada kaldı.
Busenaz Sürmeneli kendisinden beklenti içinde olan sevenlerine karşı altın madalya kazanmayı çok arzu ettiğini belirterek bu sefer olmadı maçı kazanamadım ama daha da hırslandım bu maçtan dersler çıkararak çok şeyler kazandığımı düşünüyorum dedi.
Günün 3. final müsabakasında 81 kg da Avrupa Şampiyonumuz Elif Güneri Yunanlı rakibini 1. raunda hakem kararı ile 3 kez saydırarak yendi ve ikinci altın madalyayı ülkemize getiren isim oldu.
Günün son müsabakasında takım kaptanı +81 kg da Şennur Demir daha önceden kaybettiği Polonyalı rakibini bu kez yenerek 3. altın madalyayı ülkemize getirerek istiklal marşımızı 3. kez dinleten sporcumuz oldu.
Türkiye Avrupa Birliği Ülkeleri Boks Şampiyonasında toplamda 3 Altın 1 Gümüş Madalya kazanarak takım halinde 1. oldu.