BNU 40 Yıllık Geleneği Unutmadı 


2018 BNU Altın Kolye turnuvası başladı
2. BNU Altın Kolye Turnuvası ASKF sahasında gerçekleşti. Açılışa BNU Başkanı Ergun Demirsoy, ASKF başkanı Cahit Erdem, Özkan Sümer, Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettiğn Hacısalihoğlu ve Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katıldı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Hemen ardından BNU Başkanı Ergun Demirsoy yaptığı açılış konuşmasında; “Altın kolye turnuvası bundan 40 yıl önce yapılan ve o günden beri unutulmayan efsane bir turnuvadır. Geri dönüp baktığımızda bence, Altın kolyenin iki felsefesi var. Birincisi, çocuklar ve gençler kendi takımlarını kendileri kurdu.  Trabzonspor alt yapısına futbolcu seçmek için, çocuklae kendi takımlarını kurup geliyorlar. Alt yapıya girmek için herhnagi bir insiyatife ihtiyaçları yok.  İkincisi ise mahalle takımları vardı ve bütün takımlar bir araya gelince bir karnaval bir festival havası esiyordu” dedi.
Özkan Sümer, “ bu tür etkinliklere gerçekten ihtiyaç var, yalnızca bir görsel değil, bir gönülsel, düşünsel bir oluşum. Ülkemiz geçtiğimiz yıl kriterlerine göre yaşlı oyuncu kullanma oranına göre birinci sırada, yabancı voyuncu oynatma oranıyla ise ikinci sırada yer alıyor” diye ifade etti.
ASKF Başkanı Cahit Erdem yaptığı konuşmada; iki yıldır düzenlenen böylesine güzel bir organizasyonda bizim de katkımzıın olmasından dolayı mutluluk duyuyorum. İnanın bu turnuvaların gerçekten Trabzon futbolunun geleceğine teminat teşkil etmesi açısından önemli. İnşallah bu tür sahalarımızı arttırmak Trabzon futboluna önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.
Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu;” Traabzonsporumuz son yıllarda yörüngesinden çıkmış durumda. Kaygı duyuyoruz. Trabzonsporumuzun tekrar eski günlerine dönebilmesi için böyle bir umudun tekrar yeşerebilmesi için. Eskiden yaptığı doğruları yinelemesi gerekir. Bu anlamda çok önemli bir faktör olan Trabzonspor’a yeni futbolcular yetiştirmesinde önemli bir faktör olan Altın kolye futbol turnuvasının tekrar yapılmasını çok doğru bir gelişim olarak görüyorum.
Son olarak Trabzon Byüükşehir Belediye Balkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açılış konuşmasında; “ Altın kolye gibi başarı ve hatırası olan bir turnuvayı gerçekleştirmek hakikaten büyük bir adım. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Açılışın ardından Narlıbahçe- Maçka ve Çarşıbaşı Mavi Kaplanlar takımları karşı karşıya gelerek, açılışa özel maç yaptı.