"BİZİ DE GÖRÜN ARTIK !"

Türkiye Bayanlar Hentbol 1.Liginde mücadele eden Trabzon Akademi Hentbol takımının tecrübeli antrenörü Ahmet Rıza Ursavaş, TAKA Gazetesi muhabiri Ayşe Gül Çakmak’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Hedefimiz süper lig”

Hedeflerinin Süper Lige yükselmek olduğunu söyleyen Ursavaş, “Bugüne kadar ligde iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Süper Lig takımlarından Çankaya Belediye’nin dağılmasının ardından oyuncular rakiplerimiz, Atlantik ve Ordu Boztepe Gönül kulüplerine gitti. Rakiplerimiz iyice güçlendi. Bu durum, Play-Off mücadelesi planlarımızı bozdu. Ancak buna rağmen hedefimizden sapmış değiliz. Daha çok çalışıp play-offlara kalıp Süper Lige yükselmek istiyoruz. 8 takım yarı finale kalacak. Buradan da 4 takım finale yükselecek. Hedefimiz o 4 takımın içerisinde olup gelecek sezon süper ligde mücadele etmek. Hedefe ulaşmak için İstanbul’dan Seçil Ay ve Ukrayna’dan Tetiana Krkiuaşna’yı takımımıza kattık. Bu iki oyuncumuz da bize katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra ekonomik sıkıntılarla uğraşıyoruz. Kendi imkanlarımızla, çabalarımızla bu zamana kadar geldik. Akademi hentbola biraz daha destek olunursa daha iyi yerlere geleceğimize eminim” diye konuştu.

Hentbola ilgi çok az

Bordo-Mavili oyunculardan da Kübra Özyılmaz şunları söyledi; “Beden Eğitimi 3.sınıf öğrencisiyim. Hentbolla uzun yıllardır ilgileniyorum. Ne yazık ki hentbol Trabzon’da çok yavaş ilerliyor. Çok fazla ilgi yok. Zor şartlar altında yine play-off mücadelesi veriyoruz. Kendimizi iddialı görüyoruz. Ümidimiz Trabzon’da hentbola her geçen gün ilginin artması. En büyük hedefim milli olabilmekti. Ancak yaştan dolayı bu hedefime ulaşamadım. Yine de hentbolu çok seviyorum. Bu spor branşında en iyi başarılara imza atmak istiyorum” dedi.

Başaracağız!

Bordo-Mavili ekibin yabancı oyuncularından Monika Janeska’da hentbol sporuna ilgisizlikten şikayetçi. Janeska, “Trabzon’da hentbola ilgi yok. Burada maçlara çıkıyoruz ama kimse gelmiyor. İlginin azlığından şikâyetçiyiz. Play-off’un iddialı takımlarındanız. Trabzonlu sporseverler bize destek olursalar. İnanıyorum ki daha da iyi yerlere geleceğiz, başaracağız. Takım olarak birbirimize alıştık ve takım ruhunu yakaladık. Bundan sonra tek eksiğimiz ilgi ve destek” diye konuştu.

Savaşıyoruz!

Trabzon Hentbol Akademi’nin yeni transferi Sevil Ay ise şunları söyledi: “Trabzon’da çok mutluyum. Hocalarım ve arkadaşlarım beni çok iyi karşıladı. Uyum sorunu yaşamadım. Çok iyi bir takım olduk. Tek isteğimiz bize destek olunması. Bir emek veriyoruz ancak destek olan kimse yok. Şuan bizim için lig maçları önemini yitirdi. Play-off’a hazırlanıyoruz. Play-offlara kalıp Süper Lige yükselmek istiyoruz. Deplasmanlardaki seyirci baskısı ve hakemler bizi olumsuz etkiliyor. Bu konuda Trabzonlu sporseverlerden artık destek bekliyoruz.”

Aile gibiyiz!

Gümüşhaneli olan Trabzon Hentbol Akademi’nin oyuncusu Tuğba Çiçek şunları söyledi: “Bu sene milli takıma seçildim. Trabzon Hentbol Akademi’nin başarısı için ter döküyoruz. Takım olarak iyi olduğumuzu düşünüyorum. Hocamız Ahmet Rıza Ursavaş, bizi sıkı bir şekilde çalıştırıyor. Takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. Bu da bize avantaj olarak geri dönüyor. Yeni gelen yabancılarımız var. Hentbolda iyi bir noktaya gelmek istiyorum. Hocamızın bu konuda bana katkısı çok fazla. Umarım istediğim gibi olur. Trabzon’da hentbola ilginin azlığından takım arkadaşlarım kadar ben de şikayetçiyim.”

Trabzon spor kenti!

Kübra Akçayoğlu ise şunları söyledi: “Play-off mücadelesi veren en güçlü adaylardan biriyiz. Bu takımı Süper Lige çıkarmak için çok iyi çalışıyoruz. İkinci yarıya iyi bir giriş yaptık ve bunu sürdürmek istiyoruz. Belki aynı şeyler söylendi ama ilginin azlığından fazlaca şikâyetçiyiz. Hocamızla bu konuyu sürekli konuşuyoruz ve bizi bu konuda motive ediyor. İlgi olursa eminim ki bu yıl Süper Lige çıkacağız. Trabzon’da futbola olan ilgi belli. Ancak hentbola da gereken ilginin gösterilmesini istiyoruz. Evet Trabzon bir spor kenti. Bu yolda bizi yalnız bırakmasınlar.”