BEŞİKTAŞ SON DAKKA GOLÜ İLE 1461'İ KUPA'DA YENDİ 
Haber : Tarkan Yusuf Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. maçında 1461 Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. 

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında oyun hakimiyeti Beşiktaş'ın elindeydi ancak hücumda üretken olamayan Siyah-Beyazlılar, bu yarıda rakibi karşısında skor üstünlüğü sağlayamadı. 

İsmail şoku!
 
Karşılaşmanın 38. dakikasında rakibinin yaptığı faul sonrası yerde kalan Köybaşı oyuna devam edemedi ve yerini Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'ya bıraktı.

İsmail'in yerine Quaresma'nın oyuna girmesinin ardından sol beke Olcay Şahan geçti.

Oyundan çıkan İsmail Köybaşı'nın arka adelesinde çekme olduğu ve durumunun çekilecek MR sonrası netleşeceği öğrenildi.

Beşiktaş, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Mustafa Pektemek oyundan çıkarken yerine Cenk Tosun girdi. 68. dakikada bir oyuncu daha gerçekleştiren Şenol Güneş, Mario Gomez'i oyundan aldı ve Gökhan Töre'yi sahaya sürdü. 

Ricardo Quaresma, 90. dakikada sağ kanattan trivela tekniği ile topu ceza sahasına gönderdi. 1461 Trabzon kalecisi İbrahim Demir, topu uzaklaştırmak isterken az daha içeri gönderiyordu. Araya giren savunma tehlikeyi önledi. 

Cenk Tosun son dakikada!

Quaresma 90+2'de pasını Gökhan Töre'ye gönderdi. Töre de topu kafasıyla Cenk Tosun'a indirdi ve golcü oyuncu topu ağlarla buluşturdu. 

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. maçında 1461 Trabzon'u 1-0 mağlup etti.  

Beşiktaş, bu sonuçla gruptaki puanını 10'a yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu. 1461 Trabzon ise 7 puanda kaldı, ikinci sıraya düştü. 

6 futbolcu kupada ilk kez forma giydi

Beşiktaş’ta 6 futbolcu, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk kez forma giydi.

Siyah-beyazlı ekipte Mario Gomez, Luiz Rhodolfo ve Andreas Beck, Türkiye Kupası’nda ilk kez boy gösterirken, kaleci Tolga Zengin ile Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı da bu sezon kupada ilk kez maça çıktı.

1461 Trabzon’da tek değişiklik

1461 Trabzon’da, Beşiktaş’la yapılan ilk maçın kadrosunda tek değişikliğe gidildi.

Karadeniz temsilcisinde ilk maçta 11’de görev yapan Recep Uğur Öztürk’ün yerine Aytaç Ak görev yaptı.

Tribünler boş kaldı

Beşiktaş ile 1461 Trabzon arasındaki mücadeleyi az sayıda taraftar izledi.Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki mücadelede tribünler boş kalırken, karşılaşmayı bin civarında taraftar takip etti.