BAKIN O GALATASARAYLI FUTBOLCU HANGİ TAKIMDA OYNUYOR 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Yozgat İkinci Amatör Kümede Şampiyon olan Yemenoğlu Yozgatspor Bir zamanlar Galatasaray Fut bol takının dünya yıldızı İlhan Özbay Çilek  ile el sıkıştı. Artık Galtasaray Futbol Takının yıldızı İlhan Özbay Yemenoğlu Yozgatspor  için ter dökecek .
lhan Özbay, 19 Eylül 1982 tarihinde Yozgat Şefaatli de doğmuştur. Futbol kariyerine 1994 yılında Yimpaş Yozgatspor altyapısında başlamıştır. (2000-2001) sezonunda Yimpaş Yozgatspor ile profesyonel sözleşme imzalamıştır. Bu dönemdeki güzel futbolu ile Genç Milli Takımlarda forma giymiştir. (2001-2002) sezonunda Gaziantepspor'da forma giymiştir. 2002 yılında sözleşmesi fesh edilerek Yimpaş Yozgatspor'a dönmüştür. 2003 yılında tekrar Gaziantepspor'a transfer olmuş ve 2005 yılına kadar burada futbol oynamıştır. 2005 yılında ise Kayseri Erciyesspor'a transfer olmuştur. Bu kulüpte 66 numaralı forma ile sağ kanatta etkili futbolu ile dikkat çekmiştir. (2007-2008) sezonunda Kayseri Erciyesspor ile sezonun ilk yarısını çok kötü geçirmiştir. Ancak takımının sezonun ikinci yarısındaki muhteşem performansında büyük etkisi olmuştur. Kayseri Erciyesspor küme düşme hattında olmasına rağmen Fortis Türkiye Kupası'nda İlhan Özbay'ın da etkileyici performansı ile final oynamıştır. Ancak sezon sonunda Kayseri Erciyesspor küme düşmüştür. Kadrosundaki birçok futbolcusu ile yollarını ayırmasına rağmen İlhan Özbay büyük bir vefa örnegi göstererek takımını yarı yolda bırakmamıştır. Bu vefası ile Kayseri Erciyesspor takım kaptanlığına getirilmiş ve taraftarlar ona Büyük Kaptan lakabını vermiştir. Kayseri Erciyesspor, (2007-2008) sezonunda UEFA Kupası'nda İlhan Özbay önderliğinde Maccabi Tel Aviv takımını elemiş ancak bir sonraki turda Atletico Madrid takımına elenmiştir. Transfer sezonunda İlhan Özbay, Maccabi Tel Aviv ve birçok Turkcell Süper Lig takımından teklif gelmesine rağmen takımını bırakmamıştır. Ancak sezonun ilk yarısı sona erdiğinde Gaziantepspor'a kiralık olarak gitmiştir. Sezon bitiminde Kayseri Erciyesspor'a geri dönerek vefasını bir kez daha göstermiş ve sözleşmesini 31.06.2010 tarihine kadar uzatmış ve taraftara Turkcell Süper Lig'e çıkacaklarının sözünü vermiştir. Vefalı davranışı, kaliteli futbolu ve örnek kişiliği ile Erciyesspor'lu taraftarların gönlünde taht kurmuş ve her şeyin para olmadığının dersini vermiştir. Ancak kulübü ile bazı düşünceler'de anlaşamadğı için (2008-2009) sezonunun 2. yarısında Gaziantepspor forması giydi.

İlhan Özbay,2009-2010 sezonunda Sakaryaspor'a transfer oldu. Sakaryasporda çıktığı ilk maçta 3-1 sakaryaspor galip gelmiştir İLHAN ÖZBAY bu maçta başarılı performansını 1 gol 1 asist'le süslemiştir. 23.12.2010 günü Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu. Mersin İdman Yurdu'nda 2 sezon geçiren İlhan, sezon sonu serbest kalmıştır. Şu anda kendi memleket takımlarından olan Bölgesel Amatör Lig de mücadele eden Sorgun Belediyespor'da 2012-2013 yılında forma giymiştir 2014 itibariyle de Sorgun Belediyespor'da teknik adamlık yapmakta idi. İlhan Özbay 2015 Yılının en flaş transferi ile Yemenoğlu Yozgatspor ile Yozgat 1 .Amatör Kümede Top koşturmaya devam  edecek .Yemenoğlu Yozgatspor İlhan Özbay ile Bal Ligini hedeflediğini açıkladı.