Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda 30 yıl sonra bir ilk gerçekleşecek.  En son 30 yıl önce Avni Aker'de amatör maç oynanırken Pazartesi günü Beşikdüzüspor ve Yalıspor arasında oynanacak karşılaşmayla yeniden amatöre ev sahipliği yapacak.
 
Beşikdüzüspor ve Trabzon Yalıspor kulüplerinin oynayacakları BAL Ligi terfi baraj müsabakası 5 Mayıs pazartesi günü saat 15.00 de Avni Aker stadında oynatılacak.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan ASKF Bakşanı Cahit Erdem;
 
"Amatör camiamızda bu müsabaka çok büyük heyecan yaratmıştır. Ayrıca 30 yıldan sonra ilk olarak bir amatör müsabakanın Avni Aker Stadında oynanması gerek kulüplerimizin gerekse futbolcularımızın unutamayacakları bir anı olarak tarihte yerini alacaktır.
 
ASKF Yönetim Kurulu olarak ulusal bir kanalda canlı olarak yayınlatmamız ülkemizin her tarafında Trabzonluların bu müsabakayı izlemelerine olanak sağlayacaklardır.
 
Kulüplerimize ve futbolcularımıza bu olanağı sağlayan, teklifimize üstün ve özverili katkı sağlayan Trabzonspor başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’ na teşekkür ediyoruz." dedi
 
 
Beşikdüzüspor İle YalıSpor arasında oynanacak müsabaka Pazartesi saat 15.00'de Avni Aker Stadyumu'nda oynananacak. Stadyuma girişler ise ücretsiz olacak.