Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Eğitimi Dairesi Başkanı Sn. Selçuk Çebi, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Birdal Öztürk, Araklı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sn. Dursun Ali Ayazoğlu, Meclis üyelerinden Sn. Kenan Bağçiçek, Sn. Hüseyin Özderya, Sn. Hasan Çebi ve teknik ekip ile birlikte incelemelerde bulunuldu.

Afetten dolayı yıkılan stadyum tamamen yıkılarak yerine spor kompleksi inşa edilecek. Planlama çalışmaları başlayan projenin 2 ay içerisinde net görüntüsü ortaya çıkacak.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı açıklamada; ’’Afetten yıkılan ilçe stadyumumuzun yerine yeni bir spor kompleksi kazandırıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Eğitimi Dairesi Başkanımız Sn. Selçuk Çebi, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Birdal Öztürk, Araklı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sn. Dursun Ali Ayazoğlu, Meclis üyelerimizden Sn. Kenan Bağçiçek, Sn. Hüseyin Özderya, Sn. Hasan Çebi ve teknik ekibimizle birlikte Araklı stadında incelemelerde bulunduk. Afetten dolayı yıkılan stadyumumuzun yerine Spor Kompleksi inşa edeceğiz. Çok daha güzel ve kapsamlı bir projeyi hayata geçiriyoruz. İlçemize hayırlı olsun.

Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’ya, Trabzon Milletvekillerimiz Sn. Muhammet Balta’ya, Sn. Adnan Günnar’a, Sn. Salih Cora’ya, Sn. Bahar Ayvazoğlu’na, Trabzon Valimiz Sn. İsmail Ustaoğlu’na, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Murat Zorluoğlu’na, Ak Parti İl Başkanımız Sn. Haydar Revi’ye, Ak Parti İlçe Başkanımız Sn. Şaban Bıyık’a, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Eğitimi Dairesi Başkanımız Sn. Selçuk Çebi’ye, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Birdal Öztürk’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle projenin takipçisi olarak, yakından ilgilenen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyemiz, Trabzon Milletvekilimiz Sn. Salih Cora’ya ayrıca teşekkür ediyorum.’’ İfadelerine yer verdi.