Ziyarette yaptığı değerlendirmede, seçim döneminde de bir araya geldikleri federasyon yetkililerinden, Trabzon’da amatör sporlarla ilgili sorun ve taleplerinin yer aldığı bir sunum aldıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu, özellikle gençlerle, spor üzerinden buluşmanın önemine işaret etti. Bu bakımdan amatör sporunun ve branşlarının desteklenmesi hususunda gerekli hassasiyeti göstereceklerini kaydeden Başkan Zorluoğlu, şöyle konuştu:

“Trabzon’da spor alanında somut işler üzerinden konuşmamızın zamanı geldi. İnşallah Büyükşehir Belediyemizin Gençlik ve Spor Dairesi ile ASKF’nin çok daha yakın bir ilişki içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Amatör spor kulüplerimize yönelik çalışmalarımıza yakın zamanda başlayacağız. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, bu şehirdeki sportif faaliyetlerin içinde olması gerekiyor. Bizim bu alanı mutlaka domine ederek, daha ileriye taşımamız lazım. Bunun için de 2020 bütçemize mutlaka amatör spor kulüplerinin desteklenmesine, sporcuların ve gençlerin desteklenmesine yönelik kaynak koymayı arzuluyoruz. Bunu da inşallah gerçekleştireceğiz.”

Federasyonun kendilerine sunduğu dosyanın yan ısıra, dile getirilen başka hususların da olduğunu anlatan Başkan Zorluoğlu, “Zaman içerisinde sizlerle yine buluşacağız ve önerilerinize göre inşallah desteğimizi yapacağız. İletişimi daha da güçlendirmemiz lazım. Bu başkanlar arasında bir ilişkiden öte, kurumsal ilişki anlamında bir beklentidir. Birlikte çalışma kültürünü oluşturmamız gerekiyor. Amatör Spor Kulüpleri ile konuşup, buna ilişkin ortak bir takım projeler hazırlayıp uygulamamız gerekiyor. Başkanların ve heyetlerin birbirlerini ziyaretleri güzel, ama yeterli olmayacaktır. Yakın zamanda ASKF ile ortak bir projenin içerisinde olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

ASKF Trabzon Şube Başkanı Cahit Erdem de Başkan Zorluoğlu’na ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini bildirerek, “Başkanımızın, Van’da ve Elazığ’da yaptığı çalışmaları, oradaki ASKF yöneticisi arkadaşlarımız bize övgü ile anlatmışlardır. Bu övgüleri hak eden bir insanın Trabzon’da büyükşehir belediye başkanı olması bizim için bir şans olacak. Kendisini gönülden destekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Başkan Zorluoğlu’nu ziyaretlerinde de kendisinden sıcak ilgi gördüklerini aktaran Erdem, AKSF’nin Trabzon’da yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aktardığı ziyaretin sonunda, ASKF yönetimi adına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na federasyon logosu işlemeli porselen onurluk takdim etti.