Altın Kız Nagihan Kalyoncu yeniden Türkiye Şampiyonu oldu !

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Samsun'da düzenlenen Türkiye Büyükler ve Gençler Kick Boks Şampiyonası'nın ikinci gününde genç kız ve erkeklerde 194 sporcu, altın madalya için mücadele etti.

Altın Kız diye tanınan Türkiye ve Dünya Şampiyonu Trabzon Sürmene'li Nagihan Kalyoncu azmi ile ipi göğüsleyerek her defasında olduğu gibi yine rakiplerini tek tek yenerek Türkiye Şampiyonu olmaya hak kazandı. 

İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde, gençler kategorisinde kızlarda 74, erkeklerde de 120 sporcu, altın madalya için ringe çıktı.

TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ AMA YILMADI KIRIK BACAKLA ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ 
Trabzonlu Dünya Şampiyonu sporcu Nagihan Kalyoncu’nun yaşadığı olumsuzluklara ve geçirdiği bir Trafik kazası sonrası spor yapmasının sakıncalı olduğu kendisine söylenmesine rağmen vazgeçmemesi herkese örnek olacak türden.

Kick Boks Genç Milli Takımı ile 06 Eylül 2014 tarihinde İtalya’nın Rimmi şehrinde yapılan Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Sürmene Uzak Doğu Spor Kulübü sporcusu Trabzon Sürmeneli Nagihan Kalyoncu’nun 60 kiloda Dünya Şampiyonu oldu.

TEK ODALI EVDEN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA

Sürmene Soğuksu mahallesinde tek odalı bir evde ailesi ile birlikte yaşayan şampiyon sporcu Nagihan Kalyoncu’nun 2’si evli 3 kız kardeşi daha bulunuyor. Babası Yılmaz Kalyoncu mevsimlik işçi olarak çalışan, annesi Habibe Kalyoncu ise ev hanımı olan Nagihan, Sürmene Kız Meslek Lisesinde okuduğu yıllarda spora başladı. 3 yıldır Kick-boks ve Muay-Thai sporu yapan şampiyon sporcu 2 defa Türkiye şampiyonu, 3 defa bölge şampiyonu bir defa Avrupa 3.’sü, 2 defa ise Dünya şampiyonu oldu.Nagihan Kalyoncu Ankara Gazi Üniversitesinde okuyor.  Nagihan kalyoncu Kendi gibi Sporcu olan Kız Kardeşinin Trafik Kazasından sonra sporu bırakmasına rağmen o yılmadı devam etti önce Dünya Şampiyonu oldu daha sonra Türkiye şampiyonluğuda olan Kalyoncu Dün Yapılan Karşılaşmada Yine Türkiye Şampiyonluğuna adını yazdırmayı bildi.

ŞAMPİYONU SÜRMENE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ ÜSTÜN KUTLADI 

Türkiye ve Dünya Şampiyonu Sürmeneli Nagihan Kalyoncu'yu ilk tebrik edenlerden biriside Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün oldu başkan Üstün Kalyoncu'ya tebrik ederim kızım sen azminle başardıkça bende sana altın vermye devam edeceğim sen Sürmene'nin gururusun maşallah seni kutlarım Ailenede teşekkür ederim senin gibi bir evlat dünyaya getirdikleri için her zaman yanındayız unutma senden Olimpiyat Şampiyonluğu bekliyorum .
Bizde www.trabzonhaber24.com Ailesi olarak Nagihan Kalyoncu'ya Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluğu için  Trabzon Şehri adına Beklediğimizi iletiyoruz.