Akçaabatlı Kadınlar Sporda

Haber : Yurdanur Ayaydın  www.trabzonhaber24.com  

Akçaabat'ta yaşayan ev hanımları ve çalışan kadınlara yönelik Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz Pilates Kursu’nun pazartesi, çarşamba, cuma günleri kadınlara hizmet veriyor.

Akçaabat Belediyesi ve Halk Eğitim ile ortaklaşa vatandaşların spor faaliyetlerine katılımının arttırılması ve sağlıklı yaşamın özendirilmesi amacıyla ücretsiz pilates dersleri başlatıldı. Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve deneyimli eğitmenler tarafından verilen derslere, kadınların ilgisi oldukça fazla.

Profesyonel antrenörler tarafından verilen kurslara özellikle ev kadınları yoğun ilgi gösteriyor. Haftanın üç günü devam eden kurs; hem sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırıyor, hem de sosyal bir ortam oluşturuyor.

Vatandaşların sosyalleşmesi ve spor faaliyetlerine katılımı için böyle bir etkinliğe başlanıldığını belirten Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen,” Ücretsiz verilen derslerimize her yaştan vatandaşımız katılabilir. Kadınların yaşamın her alanında daha etkin olması için çalışıyoruz.Sağlıklı yaşam ve sporun özendirilmesi için çalışmalarımız devam edecek. Pilates kursumuz ile sadece spor değil, sosyal bir ortam da sunmak istedik. Bu nedenle özellikle ev kadınlarımızın kurslara gösterdiği ilgi bizleri çok mutlu etti.” şeklinde konuştu.

Pilates eğitmeni Aynur Şentürk, kadınların derslere ilgisinin yoğun olduğunu, sosyal yaşamın içinde olmaları ve hayatın stresinden uzaklaşmak için de Pilatesin kadınlara iyi geldiğini söyledi. Pilates ’in bir egzersiz sistemi olduğunun altını çizen eğitmen Şentürk, "Pilates derslerinde kadınların esneklik kazanarak daha dinamik bir vücuda kavuşuyorlar.AKçaabatlı kadınlara kursa gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ediyorum. Ayrıca Akçaabat Belediyesi'ne de biz spor yapabileceğimiz güzel bir mekan sağladığı için şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Müzik eşliğinde tempolu yapılan ve şimdiden aile ortamı sıcaklığında olan Plates kursu 9 Haziran 2017'de sona erecek.