Avrupa Kıta Elemeleri finalinde Almanya’yı 3-0’la geçen A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazandı.

2020 CEV Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri final mücadelesinde Almanya’yı 3-0 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2020’de Tokyo’da düzenlenecek olimpiyatlara katılmaya hak kazandı.

Yarı finalde mucize bir geri dönüşe imza atarak Polonya’yı 3-2 yenen ‘Filenin Sultanları’, Hollanda’yı eleyen Almanya ile finalde karşı karşıya geldi.

İlk seti 25-17, ikinci seti 25-19 kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı, üçüncü seti de 25-22 alarak Almanya’yı 73 dakika süre maçın sonunda 3-0’la mağlup etti ve Tokyo’ya giden bileti kaptı.

İLK SETE FIRTINA GİBİ BAŞLADIK!
İlk sete müthiş başlayan ‘Filenin Sultanları’, birinci teknik molaya 8-4 önde girerken ikinci teknik molaya 16-10 üstün girdi ve Almanya’nın farkı azaltmasına izin vermedi. Set sonunda da hata yapmayan ve Almanların hücumlarını iyi savunan ay-yıldızlılar, ilk seti 25-17 kazandı. Millilerde ilk sette Hande Baladin 7 sayı ile takımın en skorer ismi olurken 4 hücumun hepsini sayıya çeviren Zehra Güneş ilk seti yüzde 100’le tamamladı.

KAPTAN EDA ERDEM DEVREYE GİRDİ…
Almanlar ikinci sette oyunu dengelerken ilk teknik molaya 8-6 üstün girdik. Millilerimiz rakip servisleri karşılamakta zaman zaman sorun yaşasa da ikinci teknik molayı da 16-13 önde tamamladı. İkinci sette takımımızın kaptanı Eda Erdem 7 sayı ile en skorer oyuncumuz olurken Meryem Boz’un bloktan kazandırdığı sayılarla ikinci seti de 25-19 kazanarak skoru 2-0’a getirdik.

Millilerimiz, yarı finalde 2-1 geriye düştüğü maçta müthiş bir geri dönüşe imza atarak Polonya’yı 3-2 mağlup etmiş ve Almanya’nın finaldeki rakibi olmuştu.