10 - 16 Ekim 2016  Amatör Spor Haftası Törenlerle Kutlanmaya Başlandı 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen ’Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri bu yıl 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Tüm Yurtta Olduğu Gibi Trabzon'da da Törenle Başladı . 

Trabzon Valiliği Önünde Başlayan Törenlerde Saygı Duruşu,İstiklal Marşının okunması, Çelenk Sunma ve Trabzon ASKF Başkanı Cahit Erdem'in Konuşması ile devam etti. 

ASKF BAŞKANI CAHİT ERDEM 
Trabzon Valilik önü Cumhuriyet Alanı’nda yapılan çelenk sunma töreninde , Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanımız Sayın B. Cahit Erdem yaptığı konuşmada ,..
""”Amatör sporlar sadece insanların ruhsal ve bedensel gelişimini düzenleyen bir etkinlik değil aynı zamanda çağımızın en büyük sosyal olaylarından bir tanesidir. Spor tesislerinin sayısını arttırmak, sosyal ve eğitici projeler yapmak, genç sporcuları spor alanına çekecek ve bugün devlet olarak mücadele ettiğimiz madde bağımlılığına ulaşmalarını engelleyecek ve sağlıklı bir toplum olmamıza yol açacaktır. Bizi sivil toplum örgütü olarak diğer örgütlerden ayrıştıran ölçüt gönüllü ve karşılıksız hizmet etmemiz, kendi görüşlerimizi özgürce ifade ediyor olmamızdır.
Sloganımız her zaman “"""Spor için el ele, gönül gönüle, daha güzele""” olmuştur” diye konuşmasını sonlandırdı. 

TRABZON VALİSİ YÜKSEL YAVUZ SPOR HEYETİNİ MAKAMINDA KABUL ETTİ 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulübü Federasyonu Başkan ve Yönetim Kurulu ile Trabzon'umuzun milli sporcularından bazılarını makamında kabul etti.
Ziyarette bir değerlendirme yapan Valisi  Yavuz, Amatör spor kulüplerinin sadece sportif faaliyetlerin merkezi olarak görülmemesi gerektiğini ifade ederek, """“Amatör spor kulüplerinin, gençlerin; sağlıklı, bilinçli, ülke sorunlarına duyarlı, iyilik ve doğruluktan yana yetişmelerinde çok büyük katkıları var. İlimiz spor altyapısı bakımından çok güçlü tesislere sahip. Bunu iyi değerlendirip amatör sporcu sayısını ne kadar arttırırsak, profesyonel anlamda da çok önemli başarılar elde edebiliriz ve milli sporcuların sayısını arttırırız. Amatör haftasını kutluyor, başarılar diliyorum...”"" dedi.
ASKF BAŞKANI CAHİT ERDEM 
Bizlerde kendilerine bölgemiz amatör spor sorunlarımızı ve yapılabilirlik projelerimizi anlattık... Gerekli görüldüğü zaman Trabzon ASKF bu kapıyı her zaman çalsın.. Sıkışıklık durum hasıl olursa beni hemen bilgilendirin....Bizleri dikkatle dinlemesi .., katkılarından dolayı ve bizi kabulünden kendilerine teşekkür ederiz...