Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesi seçmene son mesajını vererek, hemşehrilerinden sandık başında Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu değil, gelecekte düşebileceği durumları göz önüne alarak karar vermelerini istedi.

31 Mart yerel seçimlerinin belediye başkanı seçmekten öte anlamlar da taşıdığını ifade eden Zorluoğlu, 17 yıldır ortaya konan hizmetlere bakıldığında ve Türkiye’nin önceki dönemleriyle kıyaslama yapıldığında AK Parti’den daha güvenilir bir liman bulmanın zor olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi ülkesinin menfaatlerini her şeyin üstünde tutan bir siyasi duruş sergilediğini hatırlatan Zorluoğlu, “31 Mart pazar günü gerçekleştirilecek seçimler ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Bu seçimin ülkemizi de hükümetimizi de genel siyaseti de yakından ilgilendiren sonuçları olacak. Bazıları ‘bir uyarı yapalım, kulak çekelim, gözdağı verelim’ söylemi içerisinde. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumu hepimiz görüyoruz. Hem ulusal hem uluslararası alanda çok büyük mücadele veriyoruz. Bölge ve dünya lideri olma yolunda ilerliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, kendi ülkesini ve milletinin menfaatlerini sonuna kadar savunan yaklaşımı takdire şayandır. Kendileri dünyada sesini net şekilde çıkarabilen liderlerden biridir ve böyle bir mücadele veren bir liderin, hükümet üyelerimizin, ekonomi biraz bozuldu diye dinamizmlerini kırmayalım” diye konuştu.

Ülke ekonomisinin yukarıya doğru bir ivme kazandığını anlatan Zorluoğlu, “Ekonomimiz seçimden sonra daha da iyiye gidecek. Küçük meselelere dayanarak sandıktan çıkarılacak kısmen olumsuz sonuç, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin ulusal ve uluslararası siyasete yönelik atacakları adımların da önüne engel oluşturur. ‘Kulak çekelim’ şeklindeki yaklaşımdan uzaklaşalım. Herkes yakınlarına da bu durumu anlatsın. Zaman destek verme zamanı, güç verme zamanıdır” dedi. 

Ortahisar'daki tarihî Semerciler Çarşısı içerisinde bulunan Velioğlu Pasajı’nda AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’nin de katıldığı esnaf buluşmasında, civardaki esnafla bir araya gelen Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, esnafın ve çarşının genel sorunlarını da dinleyerek, Ortahisar ve büyükşehir belediyesi işbirliğiyle çarşının tamamına dokunacak çalışmaları yapacaklarını sözlerine ekledi.