Trabzon’da önemli geçim kaynaklarından biri olan balıkçılık sektöründe uğraş veren balıkçı esnafının sorunlarını dinlemek ve 31 Mart yerel seçimleri için desteklerini almak üzere katıldığı programda konuşan Zorluoğlu, “Trabzon’a geldiğimden bu yana pek çok ortamda ifade ettiğim gibi şayet büyükşehir belediye başkanı seçilirsem belediye hizmetlerini istişare yoluyla hayata geçireceğiz. Bugün de sizlerle, balıkçı esnafımızın sorunlarını konuşmak üzere bir araya geldik” dedi.

Yapılan istişarelerde, Trabzon’daki balıkçı esnafının en önemli sorununun çekek yeri eksikliği olarak ortaya konduğunu belirten Zorluoğlu, “Elazığ ve Van'da valilik yaptığım dönemde, balıkçılık sektörü çok güçlü olan bu her iki ilde de balıkçı esnafımızla çok yakın mesai içerisinde çalıştık. Balıkçıları, balıkçı esnafının yaşamını, dürüstlüğünü, el emeği ile üretime katkı yapmalarını seviyoruz. Alnının teriyle para kazanan herkes başımızın üzerindedir. İnşallah balıkçı esnafımızla -nasip olur da seçilirsek- beraber çalışacağıma söz veriyorum” diye konuştu.

Seçim çalışmalarında Zorluoğlu’na destek vermek üzere sahaya inen AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da uzun yıllar mesai arkadaşlığı da yaptığı Zorluoğlu’nun görev yaptığı yerlerde sevgi ve hoşgörü bıraktığını dile getirdi. Milletvekili Balta, Zorluoğlu’nun, birikimlerini doğup büyüdüğü, sevdası Trabzon’a aktarması ve memleketine hizmet etmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildiğini ifade etti.

Yerel yönetimlerin, şehrin dinamikleri ile istişareye dayalı şekilde çalıştığı zaman çözemeyecekleri sorun kalmayacağını kaydeden Balta şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Murat Zorluoğlu’nu milletimiz kısa sürede bağrına bastı. Kendisini 31 Mart’ta Allah’ın izniyle başkan seçtiklerinde kentin sorunlarının tek tek çözüleceğine kesinlikle inanıyorum. Büyükşehirde Murat Zorluoğlu’na, Ortahisar’da avukat Ahmet Metin Genç’e destek istiyoruz. Zorluoğlu, şehrin eksiklerini tespit etmek için yoğun şekilde, gece gündüz çalıştı. Ben kendisinin samimiyetine, yeteneğine, liyakatine şahidim. Gerçekten Trabzon’da işimizi kolaylaştıracak.”

Toplantı, balıkçı esnafının Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’na yönelttiği soru ve taleplerin dinlenerek notlar alınmasıyla sona erdi.