Toplantıya Trabzon’dan İl Başkan Yardımcısı Yunus Tekin Baki, İl Başkan Yardımcısı AR-GE Başkanı Besire Çörekçi Arslan, İl Gençlik Kolları AR-GE Başkanı Recep Özbay ve İl Kadın Kolları AR-GE Başkanı Kadriye Yurdakul Yılmaz katıldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE Başkanı Hamza Dağ’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İl Başkan Yardımcısı Yunus Tekin Baki’ye AK Parti Siyaset Akademisi İl Koordinatörlüğü görevi tevdi edildi. 13-27 Ocak tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapılacağı Siyaset Akademisi Eğitim programları Şubat ayında başlayacak. Ayrıca 38 ilde yapılacak olan programlarda Türkiye birincisi olan eğitimci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilecek.
18 yaşını doldurmuş herkesin katılabileceği eğitimlerin ardından yapılacak olan sınav sonucunda başarılı olanlara ödül verilecek. Ayrıca eğitime iştirak eden herkese katılım belgesi takdim edilecek.
Kendisine çok önemli bir sorumluluk verildiğini ifade eden Yunus Tekin Baki, “Partimizin bize verdiği bu göreve layık olmak için elimizden geleni yapacağız. Çok büyük bir sorumluluk. Belki de bu eğitimler sonrası Trabzon siyasetine ve partimize yeni yıldızları kazandıracağız. 18 yaşını doldurmuş, ülkemize ve milletimize hizmet etme aşkı ile yaşayan bütün gençlerimizi Siyaset Akademisi Eğitim Programımı’za bekliyoruz. Her hafta sonu haftada iki saat gerçekleştireceğimiz programımızda belki de hayatları değişeceok. AK Parti’nin siyasetteki yıldızları bu eğitim programı sonucunda belirlenecek” dedi.