YAVUZ AYDIN ;İMAM HATİPLER KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR 
www.trabzonhaber24.com Haber Merkezi

MHP Trabzon Millet Vekili Adayı Vakfikebir İmam Hatip Lisesi mezunu Yavuz Aydın Pilav Gününde İmam Hatipler Kimsenin arka bahçesi değildir dedi.
     Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesi mezun ve mensupları, 9. pilav gününde bir araya gelerek hasret giderdiler. Buluşmaya MHP Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın’ın yaptığı konuşma damgasını vurdu. 

     Tören, Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Özkul’un konuşması ile başladı. Daha sonra Okul Müdürü Sezgin Özdin, VİMDER Başkanı Ali Uçar, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Mehmet Alp, okulun eski müdürlerinden Nurettin Olgun birer konuşma yaptılar.  Pilav gününe katılan AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar; “Türkiye’de İmam Hatip okullarına olan ihtiyacı yakinen biliyor ve bu okullardaki öğrenci sayılarının artması için mücadele ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın imam hatip okullarının önünün açılması gerektiğini ve inşallah o günlerinde geleceğini söyledikten tam bir sene sonra Allah’a şükürler olsun ki imam hatiplerin de önleri açılmış oldu. Memleketimize hayırlı insanlar yetiştirebilmek için bu okulların ülkenin en önemli malzemesi olduğuna inanıyoruz” dedi. AK Parti Milletvekili Muhammet Balta ise, “28 Şubatları beraber yaşadık. O dönemlerde insanlarımızın neler çektiğini biliyoruz. Sırf imam hatipler yüzünden bu ülkenin temeline dinamitler atıldı. Önemli olan imam hatiplerin önlerinin kesilmesiydi bunu da başardılar. Bunun için hepimiz mücadele ettik bu mücadelede en büyük teşekkürü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep tayip Erdoğan’a ediyorum” dedi.

BU ALGIYI KALDIRALIM

    Daha sonra söz alan MHP Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, “Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi Büyükliman Yöresi halkının kaynaşması için büyük önem taşımıştır. Çarşıbaşı’nda, Şalpazarı’ndan, Beşikdüzü’nden, Tonya’dan çok sayıda öğrenci burada bir araya gelerek öğrenim görmüşlerdir. İmam Hatip Okullarının bir partinin arka bahçesi gibi gösterilmeye çalışılması son derece yanlıştır. Bu algıyı bu okullarımızın üzerinden kaldırmamız lazımdır. Bakın bende bir İmam Hatip Lisesi mensubuyum ve başka bir partinin milletvekili adayı olarak buradayım” dedi.  Yavuz Aydın’ın konuşması salonda büyük alkış aldı. Törende okuldan mezun olan ve çeşitli kademelerde görev yapanların kendilerini tanıtımlarının ardından katılımcılara etli pilav ikram edildi.

 Tuncay HACIFETTAHOĞLU