Ortahisar İlçe Binasında adaylığını açıklayan Aydın, “İki dönem ilçe başkan yardımcısı sıfatı ile görev aldığım bu yuvada, ilçe başkan adayı olarak karşınızdayım. Bu kutsal bir o kadar da meşakkatli göreve talip olurken, Allah’ın izniyle enerjimize birikimimize ve azmimize güveniyoruz” dedi.

Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti:

Sn. mahalle başkanlarım, delege kardeşlerim, teşkilat mensuplarımız ve basınımızın güzide temsilcileri, adaylık açıklamamıza hoş geldiniz diyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.
              Bizler memleket sevdalıları olarak, Devlet başkanımız ve Genel başkanımız sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu davaya baş koyan teşkilatçı, gönül erleriyiz. O’ndan öğrendiğimiz teşkilatçılık anlayışıyla, Ülkemizin ve dünyanın ümidini bağladığı bu Ak yürüyüşün sekteye uğramaması için değil elimizi, gövdemizi bile taşın altına koymaya dün olduğu gibi, bugün de hazırız.
              Ak parti hareketi kurulduğundan beri, hep milletimizin emrinde olmuş, sayısız icraata ve hizmete imza atmıştır. Milletin gönlüne dokunan bu hareket, milli ve manevi değerlere hep önem vermiş, ülkemizi dünyada artık sözü geçen ülkeler sınıfına dahil etmiştir. Milletten başka hiçbir referans kaynağı olmayan Ak parti iktidarları, iç ve dış mihrakların organize ettiği, başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere sayısız engellemelere rağmen, yine milletimizin feraseti sayesinde bu badireleri yerle bir etmiştir. Girdiği her seçimde uzak ara iktidara yürüyen partimize milletimizin teveccühü tesadüf değildir. Bu hareket sadece ülkemizin istikbali ve istikrarı için değil, Türk dünyası ve mazlum milletler için de çok önemlidir.
              Yerli ve milli duygularla memleket meselelerine her noktada duyarlı teşkilat mensubu arkadaşlarımızla, milletimize ve şehrimize hayırlı işler yapmak için yola çıktık. Yola çıkarken, mahalle başkanlarımızın, delegelerimizin ve teşkilat mensuplarımızın teveccühlerini gördük. Partimizin kurucuları, geçmişte başkanlık ve yöneticilik yapmış kişilerle istişarelerde bulunduk. Sivil toplum kuruluşlarımız ve muhtarlarımızın öneri ve düşüncelerini dinledik. Bütün bu görüşmelerimizi   harmanlayıp arkadaşlarımızla bir karara vararak bugün bu açıklamayı yapıyoruz.
               İki dönem ilçe başkan yardımcısı sıfatı ile görev aldığım bu yuvada, ilçe başkan adayı olarak karşınızdayım. Bu kutsal bir o kadarda meşakkatli göreve talip olurken, Allah’ın izniyle enerjimize, birikimimize ve azmimize güveniyoruz. Genel merkezimiz ve delegemiz teveccüh gösterir bizi bu göreve layık görürse, Genel başkanımızın açtığı bu hizmet yolunda, O’nun sırtladığı bu yüke omuz vermek için, gece gündüz milletimizin emrinde olacağımızı taahhüt ediyoruz. Başta il başkanlığımız olmak üzere, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimizle uyum içinde Ortahisar’ımıza güzel hizmetler yapmak için mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.
                 Kuruluşundan günümüze kadar görev yapmış tüm arkadaşlarımızı ayırt etmeden kucaklayıp, eski, yeni demeden, kırılan, dışlanan hangi teşkilat mensubumuz varsa, davamıza yeniden kazandırmayı sağlamak en büyük arzumuzdur. Unutulmamalıdır ki bu davanın en zor yıllarında onlar vardı. Çünkü bizler, vefalı olmayı Liderimizden öğrendik. Sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmadan, arandığında ulaşılan, insanlara tepeden bakmayan, milletin derdiyle dertlenen bir yönetim anlayışı içinde olmak birinci düsturumuz olacaktır.
                Arkadaşlarımla birlikte, hiçbir maddi ve manevi karşılık beklemeden, her anı fedakarlık üzerine kurulu bir göreve talip olduğumuzun bilinci içindeyiz. Bu duygularla, Ak Parti Ortahisar 3.olağan kongresinde,  AK parti Ortahisar İlçe Başkanlığı’na adayım. Tüm teşkilatımıza ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur

YASİN AYDIN RESMEN ADAYIM DEDİ