VALİ ÖZ ÇAMBURNU ÇÖP MERKEZİ 1.5 YIL SONRA KAPANACAK 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Vahşi Depolama yapılan Dünya harikası Sürmene Çamburnu Mahallesindeki Çöp Depolama Tesisini yerinde incelediler . Trabzon Valisi Abdil Celil Öz,Çamburnu Çöp Depolama Merkezi etrafında yaşayan Mahalle halkının dertlerini yerinde görmek depolama hakkında bilgi almak için geldiği Sürmene Çamburnu Kutlular Çöp Depolama Merkezinde Beraberinde Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan ,Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal ,Sürmene Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Sedef ,Sürmene Emniyet Müdürü,Sürmene Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Ayhan ve diğer daire amirleri olduğu halde vatandaşların şikayetlerini dinledi.
 
Trabzon- Rize Katı Atık Birliği (TRABRİKAB) Müdürü Safiye Demirbaş ve ekibi Çöp Merkezini denetlemek için gelen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'e Çöp Dolum Merkezi ve çevresi hakkında bilgi verdi .Müdüre Safiye Demirbaş Depolama işlemi bittikten sonra bı alanca çay üretimi yapacaklarını ifade etti. Demirbaş elektrik üretimine başladıklarınıda ifade etti. 

VALİ ÖZ'E www.trabzonhaber24.com Olarak Sorduk Vahşi Depolama ne zaman sona erecek ,Bu Çöp Merkezinden sonra Yeni Çöp Depolama merkezi nerede kurulacak ,Sürmene Çöp Depolama merkezindeki koku ne zaman kadar devam edecek :

TRABZON VALİSİ ÖZ ;
Sürmene Çamburnu Çöp Depolama Merkezi dolmuş durumda yukarısında ek bir yer yapılacak ve orasıda en fazla 1.5 yıl içinde dolmuş olacak biz bu alanı eski haline getireceğiz metan gazı çıktığı sürece koku olacak . 

Çamburnu Çöp Merkezinden sonra Araklı Taş Ocakları Mevkii Yani Trabzon Çimentonun Taş Aldığı Ocakları depolamada kullanacağız.

Çamburnu Çöp Dolum sahası artık enerji üretecek şimdilik 2.8 megavat saatte enerji üretiyoruz bu toplam 8.5 megavata kadar çıkacak dedi.  

SÜRMENE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ ÜSTÜN ;
Çamburnu Bölgenin Çekim Merkezi Dünya Coğrafyasında söz sahibi bir konumu vardır biz Bu Bölgeyi layık olduğu Ününe tekrar kavuşturacağız Bölgeden göç eden vatandaşlarımızı tekrar şirin Çamburnu Mahallemize geri götüreceğiz dedi. Çöp Döküm sahasını yeniden ağaçlandırıp yeşillendireceğiz  diye söyledi.