TSİAD'DA NELER OLUYOR?..
Osman Diyadin  www.trabzonhaber24.com  

Kısa adı TSİAD olan Trabzon Sanayici İşadamları Derneği'nde şaşırtan gelişme.
TSİAD eski başkanı ve üyesi Zeyyat Kafkas'ın 16 Nisan'dan bir gün önce referandumda evet oyu verme gerekçesini dobra dobra açıklamasının ardından başlayan krizin istifalara neden olduğu, Kafkas'a yönelik çok gizli bir operasyon başladığı ortaya çıktı. 
Medyadan saklanan olayda ne oldu? 
TSİAD YİK üyesi Semih Melek'in Kafkas'a tepki koyarak referandumdan bir hafta sonraki kongrede başkanlığın el değiştiği Hasan Hayali ve Aytaç Aydoğan ıle görüşerek "Zeyyat'ın yaptığı yanlış. O federasyon başkanı olarak tüm dernekleri temsil ediyor. Buna bir tepki koy yoksa kongrede YİK'den istifa ederiz" dediği, Aydoğan'ın da "Semih Bey Zeyyat Bey ile siz görüşün. Zeyyat Bey'in yazısı demokrasi gereği şahsi fikirleridir. Zaten sadece kendini bağlayan bir açıklama yaptığını TSİAD'daki görevini bağlamadığını belirtmiş" dediği öğrenildi. 
Olay orada bitmemiş kongre yapılmış. Kongrede sessiz kalan YİK Üyesi Semih Melek, Yılmaz Seyitoğlu, Şükrüllah Güçmen ve İsmail Dülger'in bir gün sonra TSİAD YİK'den istifa ettikleri ortaya çıktı. 
İşte yaşanan bu şok gelişme sonrası hiçbir şeyin TSİAD'da eskisi gibi olmayacağı görülüyor. 
Kafkas'ın şeffaf bir şekilde bireysel görüşünü ortaya koymasına verilen tepkiye anlam verilemezken eski başkan Hasan Hayali ve yeni başkan Aytaç Aydoğan'ın demokrasi adına ortaya koyduğu iradenin takdir topladığını söyleyelim. Hayali gibi Aydoğan da önemli işlerin altına hiç kuşkusuz imza atacaktır.
Öte yandan bu krizin nasıl aşılacağı merak konusu olurken, bütün gözler İstişare Kurulu Başkanı ve camiada büyük bir saygınlığı olan Nusret Onur'un gelişmeler karşısında ortaya koyacağı tavıra çevrildi. 
Onur mutlaka bu sorunu aşmaya çalışacaktır. Bizim bildiğimiz Nusret başkan bu krizi de aşar...
TSİAD ın yeni başkanı Aydoğan ve yönetimine başarılar diliyorum.
Gelişen Trabzon'un her zaman çalışmaları ve duruşları ile takdir ettiğim TSİAD'ın fikirlerine de çok ihtiyacı var.
Allah kolaylık versin..