TRABZONSPOR'DA HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONU  2-0

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 9. hafta maçında Medicana Sivasspor kendi sahasında Trabzonspor'u ağırladı. İki takım tarafından da oldukça kritik bir karşılaşma olan mücadelede gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve sahadan 2-0'lık galibiyet ile ayrıldı.
Onur Kıvrak, Mehmet Ekici ve Erkan Zengin ile ilgili sorunlar yaşayan Trabzonspor'da alınan üst üste yenilgiler sonrası kazanılan Sivasspor maçı Bordo Mavililer'e rahat bir nefes aldırdı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri Marko Marin ve Okay Yokuşlu kaydetti. Sivasspor girdiği gol pozsiyonlarını değerlendiremeyince sahadan yenik ayrılmak durumunda kaldı.

Oynan mücadelede kırmızı kartlar damgasını vurdu. Trabzonspor'dan Luis Cavanda ve Sivasspor'dan John Boye gördükleri ikinci sarı kartlar sonrası takımlarını yalnız bıraktılar. 

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 13'e yükseltirken Sivasspor 6 puanda kaldı.

Yenilgiyle sonuçlanan son 4 maçta stoperlerin arkasına atılan toplardan o kadar canı yandı ki Şota Arveladze’nin çareyi onların arasına bir libero koymakta buldu.

Aykut’la Medjani’nin ortasında Douglas görev yaptı. Bordo- Mavililer, dün kaybetse belki de faturanın en büyüğü son haftaların en çok eleştirileni Şota’ya kesilecekti. Ancak Gürcü hocanın bu ‘biçare’ hamlesi dün için tuttu. Sergen Yalçın’ın deyimiyle 8 kilo fazlası olan Eneramo’yla ileri uçta etkili olamayan Sivasspor’un, Cicinho’nun uzun topları, Burhan ve Abalo’yla kanattan arkaya sızma çabaları Douglas duvarına takıldı her defasında. 12’de Marko Marin’in nefis ortasının kimseye dokunmadan ağlara gitmesi ise oyun değil, skor üretme zorunda olan Fırtına’ya ilaç gibi geldi.

İlk yarı Sivas

25’te Cicinho’nun ortasıyla ilk pozisyonuna giren Sivas, umduğunu bulamazken bir dakika sonra Medjani altıpasta golü atamayınca Bordo- Mavililer, maçı orada bitirme şansını tepti. 30’da Burhan’ın trivelası ise 13 maçtır kazanamayan Sivaslılar’a saçbaş yoldurdu. Golü bulduktan sonra kontrollü oyunu tercih eden Trabzonspor, 43’te Marin’le bir fırsat daha yakaladı, vuruş kötü olunca ilk yarı oyun olarak Sivas, tabela olarak ise Karadeniz ekibinin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Kriz kaybettirir

Hafta içinde 3 idmana çıkmayan Cicinho, Yiğidolar’ı yönlendiren isimdi. Ancak işi bilen bir forvetin eksikliğini maç boyunca hissetti Kırmızı-Beyazlılar. Dibe vuran kariyerini yeniden milli takım seviyesine çıkaran Batuhan’ın ‘disiplinsizlik’ yüzünden şu takımda oynamıyor olması akıl almaz bir iş. Sergen hocanın onu kazanmak için neler yaptığını biliyorum ama ne olursa olsun bu tarz çatışmaların sonunda Sivasspor’un kaybettiği gerçeğini unutmamak gerek. Çözümü varsa bir kez daha gözden geçirilmeli o mesele.

Bundan sonrası önemli

49’da Medjani’nin şutunu çıkaran Setkus, 50’de Okay’ın ceza alanı önünden gönderdiği füzeyi görmedi bile. 54’te Cavanda’nın gereksiz kırmızısı, hâlâ takım psikolojisinin oturmadığının göstergesi. Bir dakika sonrası rakibine röveşata atan Boye’un atılması tam bir kırılma anı. Trabzonspor için Sivas’tan 3 puanla dönmek önemliydi, iyi oynayarak kazanmak değil. Savunma mantaliteli, kanatların hiç çalışmadığı sistemle günü kurtardı Bordo-Mavililer. İlerleyen haftalarda bundan çok daha fazlası gerekecek.