TRABZONSPOR
Şehrin ta kendisidir!

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, TÜFAD Trabzon Şubesi’ni ve ASKF’yi ziyaret etti. Aksoy, “Trabzonspor’la Trabzon’u birbirinden bağımsız düşünemiyorum. Trabzonspor Trabzon’un ta kendisidir” dedi

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi’ni ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu ziyaret etti.  İlk olarak TÜFAD Trabzon Şubesi’ni ziyaret eden Aksoy, Başkan Hayrettin Tekelioğlu istişarelerde bulundu. Tekelioğlu Aksoy’a başarılar diledi. 
Prof. Dr. Aksoy bu ziyaretlerinde Trabzonspor’a ilişkin değerlendirmeler yaptı ve “Trabzonspor’la Trabzon’u birbirinden bağımsız düşünemiyorum. Trabzonspor Trabzon’un ta kendisidir” dedi. Aksoy buradaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Trabzon yeniden özüne dönmeli. Mağdur edildiğimiz noktalarda haklı gerekçelerimiz yeniden savunulabilmeli. Benim için futbol siyaset üstüdür. Ancak futbol bir sosyal faaliyet olduğu için siyaseti de içerisinde barındırmaktadır. Futbolun içinde siyaset mutlaka olur ama çözüm üreten siyaset olur. Türkiye’de de siyaset yıllardır yanlış insanların elinde çözümsüzlük ürettiği için insanlar siyasetçilere güvenmiyor. Bugün siyasetçiyi gören ‘bir daha ancak 5 sene sonra görürüz’ diyor. Bu ne yazık ki Trabzon’a da Trabzonspor’a da olumsuz yansıdı. Burada Trabzon Lisesi, Erdoğdu Lisesi dünya şampiyonu oldu, 1461 Trabzon birçok Süper Lig takımını yendi ne kadar değerlendirdik bu takımları?”
UNVAN İÇİN DEĞİL
hizmet için istiyorum
Aksoy, “Şehrin bu eksikliklerini gördüğüm, bu huzursuzluğu yaşadığım için büyükşehir belediye başkanlığına aday oldum. Büyükşehir belediye başkanlığını unvanı için değil hizmet etmek için istiyorum. Yapılması gereken ve yapılabilecek birçok iş var. Trabzonspor’a Avrupa’nın en köklü kulüplerinden olan Sporting Lizbon ile Trabzonspor ortaklığı adında bir proje sundum. Portekiz takımı Sporting Lizbon dünyada altyapısı en güçlü olan ikinci kulüp, bu anlamda Trabzonspor’un da derin bir geçmişi var. Avrupa Birliği Fonu’nun da kulüplere yönelik büyük destekleri var. Bunlarla Trabzonspor’un müzesi yapılabilir, karşılıklı değişmelerle futbolcuların eğitimleri sağlanabilir. İnşallah nasip olur da birlikte güzel işler yaparız” şeklinde konuştu. TÜFAD Trabzon Başkanı Hayrettin Tekelioğlu, Aksoy’a Türk Milli Takımı’nın ilk formasını hediye etti. Aksoy, Tekelioğlu’na teşekkür ederek formayı gururla kabul ettiğini belirtti.
TÜFAD ziyaretinin ardından beraberindeki partililerle Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu da ziyaret eden Prof. Dr. Aksoy, ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdemle görüş alışverişinde bulundu. Aksoy, buradaki konuşmasında, “Futbol yaşamın kendisidir. Futbol Trabzon'da bir endüstridir. 3 futbolcunun bir stadyum yaptığı şehirde futbol endüstrisi iyi yönetilmedi. Futbol konusunda güçlü bir altyapımız var. Dolayısıyla bununla alakalı önemli işler yapılabilir. Trabzonspor'un bir koleji olmalı. Avni Aker'in yıkılması beni çok üzdü. Buranın yeniden yaşatılması gerektiğini düşünüyorum. Marka değer, kültür orada oluşturulmuştu. Aynı kültürün orada yaşatılması şart. Nasip olur da büyükşehir belediye başkanı olursak biz bunu sağlayacağız. Trabzon'daki spor dallarını da çeşitlendireceğiz. Kuracağımız SPOR A.Ş adındaki şirket ile Trabzon'un spordaki şanını daha da geniş kitlelere duyuracağız" ifadelerini kullandı.
Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sonlandı.