MHP Trabzon İl Teşkilatı, İlçe Kongrelerini neredeyse tamamladı. Şalpazarı ve Ortahisar ilçeleri hariç bütün ilçe kongrelerini yapan MHP, bu kongreleri de gerçekleştirdikten sonra İl Kongresini yapacak.
MHP’nin Trabzon’da ki en önemli kongrelerinden biri olan Ortahisar İlçe Kongresi ise  27 Eylül tarihinde Ortahisar Belediyesi Salonunda gerçekleştirileceği belirtildi. Saat 11:00'da yapılacak kongrede mevcut başkan Murat Gedikli tek aday olacak. 
Bu kongrenin tamamlanmasının ardından ise İl Kongresi için tarih belirleneceği kaydedildi.
MHP İlçe Teşkilatları,  Genel Merkezin, “Koronavirüs Salgınından” dolayı kongrelere tek adayla gidilmesi yönünde kararına uyarak İlçe kongrelerini tek adaylı yaptığı belirtildi.
Ortahisar İlçe Kongresine de bu yönde ki tavır nedeniyle tek adayla yapılacağı kaydedildi. MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, ilçe kongrelerini ülkücü hareket, anlayış ve davranışa göre yaptıklarını kaydederek, “Türkiye’ye örnek olacak, kongreler yaptık” dedi. kongrelere tek adayla gidildiğini de ifade eden Tarım, “Tek adayla gididi. Aday olmak isteyen arkadaşlara durum izah edince onlarda anlayış kazandı. MHP disiplinli parti” diye konuştu.