Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 61 projesi arasında 50. sırada yer alan Boztepe’ye teleferik projesi uygulamaya geçiyor.

Başkan Gümrükçüoğlu’na hazıralanan projenin son durumuyla ilgili bir sunum yapılırken, Tabiat Varlıklarını Düzenleme Kurulu’ndan onay almasıyla birlikte teleferik projesinin yapım ihalesine start verilecek.

Seyahat süresinin 3 dakika olacağı telefererik projesiyle ilgili açıklama yapan Başkan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “2009 yılından itibaren Trabzon’umuzda hayat standartlarını yükseltmek ve bir dünya kenti olarak Trabzon’umuzun değerini arttırmak amacıyla vaat ettiklerimizden Boztepe’ye teleferik projesi uzun süre şehrimizde tartışıldı. Sivil Toplum Kuruluşları, meslek odaları, Trabzon Belediye Meclisi ve halkında katılımıyla en son kamuoyu yoklamalarıyla yapılması yönündeki karar ağırlık kazanmış oldu ve belediye meclisimizin verdiği kararla projesini ihale ettik ve projesi tamamlanarak bize teslim edildi.

Projesinin yüklenicisine teşekkür ediyorum. Teknik arkadaşlarıma, başkan yardımcılarıma, mimarlarıma da teşekkürlerimi ifade ederek diyorum ki Trabzon’umuz Boztepe teleferik projesiyle hem ulaşıma hem turizme katkı sağlayacak olan en optimum tasarıyı gerçekleştirmiş durumda. Ve bu projenin şuanda hazırlıklarının bitmiş olmasıyla önümüzdeki zamanda yap-işlet-devret modeliyle birlikte ihale edilmesini tasarlamaktayız. Trabzon’umuza katma değer oluşturacak olan turizm ulaşım ve kültürel açıdan önemli bir yatırımı daha gerçekleştirmiş olmanın sevincini tüm Trabzon halkıyla paylaşıyorum” dedi.