TRABZON TURİZM KENTİ OLMAYI HAK EDİYOR 

Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, “Trabzon şehir estetiği ve tarihi açısından Anadolu’nun bayraktarlığını yapan bir şehirdir” dedi.
Soylu, Ortahisar ilçesinin Gazi Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Soylu, Trabzon’un tarihi bir kent olduğunu vurgulayarak, “Trabzon şehir estetiği ve tarihi açısından Anadolu’nun bayraktarlığını yapan bir şehirdir. Onun için şehrin kendi geleceğine ve geçmişine sahip çıkması çok anlaşılabilirdir ve çok da doğrudur. Bunun için şehrin paydaşlarının ve yaşayanlarının bu konudaki hassasiyetlerinin tamamı bizim önceliğimizdir” diye konuştu.

Kendisinin de Trabzon milletvekili olarak şehrinin önceliklerini geleceğe taşımakla sorumlu olduğuna işaret eden Soylu, “Bu vesileyle Trabzon’da çeşitli ziyaretler yapıp şehrin kültürünü teneffüs edip birbirimizi daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Şehrin kendine ait bir ağırlığı vardır. O ağırlıkla birlikte yapılabileceklerin de örtüşmesi lazım” ifadesini kullandı.

Soylu, Trabzon’un tarım, ticaret ve spor kenti olmanın yanı sıra, aynı zamanda turizm kenti de olduğuna işaret etti. Soylu, Trabzon’un doğal güzelliklerinin yanı sıra, her haliyle bir turizm kenti olmayı hak ettiğine dikkati çekti.

Kentin Çaykara ilçesindeki Uzungöl’ün Trabzon turizminin çekim merkezi olduğuna değinen Soylu, Uzungöl başta olmak üzere kentin diğer turizm merkezlerinden turizm açısından daha fazla yarar sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Soylu, turizmin sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini ve yayla turizminden daha fazla fayda sağlanması gerektiğine bildirdi. Soylu, ayrıca Trabzon’da önümüzdeki günlerde Karadeniz Teknik Üniversitesinin kentin istifade edebileceği güzel açılışlar yapacağını ifade etti.

Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) Trabzon’da ikinci bir üniversite kurulması, Devlet Hava Meydanları İşletmesinin de yeni bir havalimanı yapılması için fizibilite çalışması gerçekleştirdiğini belirten Soylu, kentteki Akyazı Stadı’nın yanı sıra önemli projelerin de halen yürütüldüğünü söyledi.

Soylu, devam eden yatırımlar konusunda ilgili kurumların üzerine düşen sorumluluğu yapması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu büyümenin bizi kendi dokumuzdan uzaklaştırmaması lazım. Büyürken özümüzden de uzaklaşmamalıyız. Gerek tren yolu gibi gerek bütün bunlarla birlikte Yatırım Vadisi gibi Trabzon’un önüne koyduğumuz her yatırımın takipçisiyiz, gücümüz ne kadar yeterse. Sokağa çıktığımızda vatandaşımız bize ‘ne yaptınız’ diye soracak. Bizim 4. yılın sonunda karnemizin iyi olması için çaba sarf etme sorumluluğumuz var.”

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde turizmle ilgili toplantıya da katılan Soylu, kentteki Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nı da ziyaret etti.