Trabzon İYİ Parti Büyükşehir Adayını Tanıttı 
Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Prof. Dr. Atakan Aksoy’u açıkladı. Bugün Zorlu Grand Otel’de yapılan aday tanıtım toplantısına ilgi büyük oldu. Salon hınca hınç dolarken bir çok partilide ayakta kaldı.  Aday tanıtım toplantısına, Genel Başkan Yardımcısı Müsevat Dervişoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar İYİ Parti Kurucu üyesi Ali Sağır, İL Başkanı Azmi Kuvvetli, Çevre İl Başkanları, İlçe Başkanları, İl Yönetimi, Belediye Meclisi Üyeleri, Trabzon’da ki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.  Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 

“ALÇAKTIR, ŞEREFSİZDİR, NAMUSSUZDUR” 

Aday tanıtım açılış konuşmasını İl Başkanı Azmi Kuvvetli yaptı. Kuvvetli, “24 Haziran seçimleri öncesi İYİ Partinin iktidara gidişini önlemek için bizlere FETÖ’cü diyen, terör örgütleri ile iş birliği yapıyor diyen güç odakları oluşturdukları algı ile maalesef başarılı olacaklarını zannettiler.  Şimdi aynı senaryo hayata geçirmek istiyorlar.  İYİ Parti’yi terör örgütleri lle yan yana getirmeye çalışan her kimse Alçaktır, Şerefsizdir, Namussuzdur…  Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi başkanlığında kurulan İYİ Parti Kurulduğu günden yaklaşık 13 ay öncesine kadar başka kime oy verelim ki diyerek kendini AK Parti’ye mecbur hisseden Türk Milletinin artık adresi belli, mecburiyet ortadan kalktı çünkü artık İYİ Parti var.  

TRABZON’A VADEDİLEN 61 PROJE HANİ NEREDE ?

Trabzon’da 61 proje ile yola çıkanlar dokuz yıl sonra arkaya dönüp baktıklarında vaatlerini gerçekleştiremeyenler, sadece yandaşlara iş imkanı sağlamaya çalışanlar bugün Trabzon’a talip.  Bu zihniyete sahip siyasetçilere artık başaramadınız deyip milletin yakasından düşün deme zamanı gelmiştir.  Şehirleri parsel parsel satarken, çarpık yapılaşma ile şehirlere ihanet ederken, kupon arazi takipçiliği yaparken, fetoya bedava arazı hibe ederken bunların anlayışına göre başarılı oldular ama şehirlerin sorunlarını çözme noktasında üzülerek ifade etmeliyim ki sınıfta kaldılar. Bunları siyaset yapmak için söylemiyorum” dedi. 

GEÇMİŞE TAKILIP YOL ALAMAYIZ 

Kuvvetli, sözlerine şu şekilde devam etti: “Gerek Trabzon gerekse Türkiye için heyecan yaşadığımız bir seçimin daha arifesindeyiz. Geçmişe takılı kalıp yol alamayız ancak hepimizin malumu zorlu şartlarda kurulup, bugüne çok kısa sayılacak bir sürede gelmiş bir partiyiz. Kuruluş felsefemizde de özetle ortaya koyduğumuz gibi seçmene soluk, ülkeye umut olma derdindeyiz. Kutuplaşan, kutuplaştırılmaya çalışılan siyasetin ülkeyi götürdüğü, sürüklediği karanlık tünelin ucundaki ışık, parıltı, sıcaklık İYİ Parti’dir. Ve biz bunu milletimize anlatmak, bu gerçekliği pekiştirmek derdindeyiz. 

EN ÖNEMLİ KRİTER LİYAKAT 

Ülkenin ve şehirlerin rant alanı olarak görüldüğü, maalesef bilinçli olmaktan uzak bir siyasi zihniyetin yıkımlarını sizin gibi bizlerde görmekteyiz. Hangi amaca hizmet ettiğinden öte hangi sermaye gruplarına yaranma uğraşında olduğu belli olmayan kişiler, kimseler bugün ülke gibi şehirlerinde ekonomilerini iflasa sürüklemiştir.  Rasyonel çözümler üreten, sorunu açık yüreklilikle ortaya koyan, kadrolarını ve adaylarını belirlerken “imara değil insana” “isme değil liyakate” vurgu yapan, önem veren, özen gösteren İYİ Parti İYİ ki var... Aday belirlerken de en önemli kriterimiz ‘liyakat’ olacaktır” 

ADAY NASIL BELİRLENDİ? 

Kuvvetli, aday belirleme sürecini ise, “Mahalli idarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Müsavat Dervişoğlu beyin onayları ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendinin olurları ile adayımızı belirlemiş bulunmaktayız” diyerek açıkladı. 

HALKIN AVUKATLIĞINA SOYUNDUK

Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Hüseyin’e dedim ki biz bu maçı alacağız. Çıkarken spikere de söyledim. İnşallah Trabzonspor çok güzel başlangıç yaptı.  Biz bölgedeyiz. Bölgenin milletvekiliyiz. Aslen Gümüşhaneliyim, ama şuanda Samsun Milletvekiliyim.  Halkın ne derdi varsa bizim de derdimiz o.. Biz halkın avukatlığına soyunduk. Sizler Trabzon’da bizler Ankara’da her türlü olumsuzluğa rağmen halkın avukatı olmaya devam edeceğiz. Bunu en temel meselelerde yaptık. Bu bölgenin en büyük meselelerinden biri fındıktı. Fındık fiyatlarının belirlenmesi için mücadele ettik. Başta Hüseyin kardeşimi olmak üzere il başkanlarımız, yöneticilerimiz bütün gayretlere rağmen Kasım ayında fiyat belirlediler. Alın başınıza çalın. Milletin elinde fındık mı kaldı?  Kendi maaşlarına zam yapmayı ilke edinen iktidarla karşı karşıyayız. Millete, çalışanlara zam yapmadan emekliye, dula, yetime zam yapmadan kendine zam yaparsan haram olsun.  Aynı mücadeleyi parlamentoda verirken bugün önümüzde yerel yönetimler var. Nasıl Parlamentoya İYİ Parti Milletvekilleri iyi geldiyse, yerel yönetimlere de iyi gelecek. Biz tüm siyasi partilerden daha fazla bu işe hazırlıklıyız” dedi. 

ÖRS: 30 MART SABAHI TRABZON İYİ PARTİ GÜNEŞİYLE AYDINLANACAK

Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “Epey zamandır millete hitap etmemiştim. Mecliste çok zor söz alıyoruz. 1 dakikalık 5 dakikalık konuşmalarla Trabzon’un sizlerin problemlerini dile getirmeye çalışıyoruz Hele dün akşam ki maçtan sonra bir keyiflendim, bir keyiflendim Allah peninizden razı olsun.  Dün akşam ki galibiyet bize lazımmış milletin bir gün de olsa yüzü güldü. Bu kardeşinize destek oldunuz, beraber koştuk, beraber yorulduk. Sizlerin adına sizleri temsil etmek adına TBMM’ye beni gönderdiniz. Şu yakamda ki rozeti bana takan sizlersiniz.  Trabzon’un her derdi, problemi benim problemimdir.  Bugün geldiğimiz noktada önümüzde yerel seçim takvimi var. Mart ayında Trabzon’da yerel seçimlere gideceğiz. Trabzon’un çok sorunları var. Trabzon’da vadedip yapmama gibi alışkanlık var. Her seçimde vaatlerini önümüze getiriyorlar.  Mevcut iktidar 10 yıldır Trabzon’a Güney Çevre Yolunu yapacağız demişti. Güney Çevre Yolu hala daha tozlu raflarda bekliyor. Bende soruyorum: Yine seçimde önümüze gelip size Güney Çevre Yolu vadedenlere soracak mısınız?  Trabzon’un trafik problemi var. Bu sorunu çözebilmek için bize 10 yıl önce Toplu Taşımaya geçilecek, Hafif Raylı Sistemi getireceğiz diyenlere sizler hani nerde benim toplu taşımam diye soracak mısınız? Trabzonluya söz verdiler. Bizim burada terminalimiz var. 30 – 40 yıl önce yapılan yer. Biz gelirsek yeni terminal yapacağız dediler. Siz şimdi bu nerede diye soracak mısınız?  Trabzon’un hali var. Buraya bu yakışmıyor, maketlerini yaptılar dediler ki yeni hal binası yapacağız. Şimdi onlara diyecek misiniz? Siz bunu 10 yıl önce dediniz de nerede yeni hal binası diye soracak mısınız?  31 Mart sabahı Trabzon İYİ Partinin güneyiyle aydınlanacak.  Trabzon’da yerel seçimlerin favori partisi İYİ Partidir… “ dedi. 

DERVİŞOĞLU: BİR KURUŞ PARAMIZ YOKTU…

  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, şu şekilde konuştu:  “Mavi gömlek bordo kravatla geldim. Konuştukça değişecek. Ben Trabzonsporluyum…  Siz bur mucizenin gerçekleştiricilerisiniz. Hiçbir siyasi partiye İYİ Partiye çıkarılan engeller kadar manialar konulmadı. Parti kurulamaz denildi, kuruldu. Parti seçime giremeyecek dediler, seçime girdik sizin gücünüz ve iradenizle. Bir takım adaylarımız üzerinden spekülasyon yaparak bizi siyasetin hurdalığına atmaya kalkıştılar ama İYİ Partiyi başınıza taç ettiniz kendi azim ve kararlılığınızla.  Bir kuruş paramız yoktu, siz İYİ Partiyi durduğu yerden kaldırıp, Türkiye’nin başına taç ettiniz.  Bende Sosyal Medyada ilanlara bakınca önce tereddüt ettim ben görevlendirilmiştim aday ilan etmekte. Sayın Genel Başkanımızın fotoğrafını gördüm. Trabzon’dan bir iki hemşerim beni aradı. Genel Başkanımız geliyormuş siz de geliyor musunuz? Şaşırdım. Sonra araştırdım ve Sayın Genel Başkanımızı ilana koymuşlar. Belki bu salonu şereflendirenler arasında Genel Başkanımızı izlemeye gelenler vardır ama hiç kusura bakmayın bu adama bir müddet katlanacaksınız…

  SİZDEN 9 MİLYARI ESİRGEYEN SURİYELİLERE 35 MİLYAR VERİYOR 

Türkiye’nin ne tür derdi var, siz bu dertlerden ne kadar etkileniyorsunuz bunu gözlemlemek lazım. Asla umutsuz değiliz,  karamsar değiliz, bezgin değiliz. Türk Milleti var, İYİ Parti var..  Borç Türkiye’nin borcu. Türkiye üretemiyor. Cari açık 50 milyar doların üzerine çıktı. Üretemeyen ülke, üretemediği için kazanamıyor.  Türkiye’nin gelirinin harcanamayan kısmı yok.  Kredi kartlarından kaynaklı 20 milyonu aşkın vatandaşın sorunu var. Kimisinin 300 liradan, kimisinin 5 bin liradan hanesinde haciz var. Bunların bütün toplamı 9 milyar Türk Lirası ediyor. Bu derdin çözülmesi için İYİ Parti olarak programımıza koyduk. Mecliste bunlarla ilgili önergeler verdik. Bunlara cevap vermediler.  Elinizi vicdanınıza koyun sizden 9 milyarı esirgeyen bu hükümet Suriyelilere 35 milyar harcama yapıyor kendisini Ensar ilan ediyor.  Dış Politikadaki yanlış adım ve uygulamalar yüzünden, Orta Doğu’da ki stratejik planın kurbanı olarak bataklığa saplandı.  Bizden umudu olanlar yalnız bu coğrafyada olan Türkler değil, Orta Asya’da olanlarda bizden bir şeyler bekliyor.  Türk Milletinin mensubu olarak mazlum milletlere önderlik yapabilme kabiliyeti ile tarih sahnesinde yerimizi aldık. Suriye Meselesi başka boyuta taşınıyor.  Bugün 4 milyon Suriyeli’nin Türkiye’de yaşadığı söyleniyor. Türkiye’de her 20 kişiden biri Suriyeli demek…

SİYASETTE 2+2 4 ETMEZ 

İttifak konusu ile ilgili de konuşan Dervişoğlu, “Türkiye’de bir ittifaktır gidiyor. Gidiyoruz bir yerde partimizden aday olan kıymetli memleket evladı var. Konuşuyoruz, İYİ Partiden aday olmak benim için şereftir diyor. Ama hele bir gidin şu CHP ile anlaşın diyor. Biz İYİ Parti olarak bu toplumsal beklentinin karşılanması için bütün iyi niyetimizi ortaya koyuyoruz. Bu iş olacaksa, yapan taraf olmak istiyoruz. Kim bozmak istiyorsa bozabilir. Ama biz yapmakta ısrar ediyoruz. Neden Türkiye böyle bir şeye zorlanıyor çünkü. Nereden kaynaklı. MHP ile Adalet ve Kalkınma Partisinin ittifakından kaynaklı. Cumhur ittifakını yaşatma arzusunu ortaya koyunca vatandaşımızda şöyle bir hissiyat oluştu. Bunlar birleşirse karşısında seçim kazanmak kolay iş değil. Doğru.. Ama siyasette 2 + 2 eşittir 4 etmez. Bazen 3 eder bazen 5 eder.” 

TRABZON’DA İTTİFAK SORUSU SORULMADI

Dervişoğlu, Trabzon’da kimsenin kiminle ittifak yapacaksın sorusunu yöneltmediğini kaydederek, “Trabzon’un ayrı bir yeri var. Trabzon’da hiç kimse bize kiminle ittifak yapacaksın diye sormadı. İl Teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımızla oturdu. Her hangi bir pazarlığı nazara itibar almadan kararlılığı sergileyen bir vilayet olma özelliği ile yükseldi. Trabzon için de bekleyebilirdik. Ama bizim açımızdan yapılması gereken iş, atılması gereken adım vardı. Siz Trabzon’da bu salonu şereflendiren iradeye seslenerek soruyorum. İstersek başarabilir miyiz? İstersek İYİ Partili belediye başkanı seçebilir miyiz? Trabzon’un geleceğini o şahsa emanet edebilir miyiz? O zaman niye buradayız biliyor musunuz? Bize her yer Trabzon Demek için buradayız.  Hiçbir şeye aldırış etmeyin. Ben içinden geldiğim insanların iradesini biliyorum” ifadelerini kullandı.