Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 yılı Ocak ayı toplantıları bugün başladı. Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’nın yönettiği mecliste, CHP’li Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik’in yaptığı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Trabzon’da yaptığı toplantıyla ilgili şikayeti gündem oldu.  

Bakan Kurum’un Belediye Başkanları ile yaptığı toplantıya kendisinin davet edilmediğine dikkat çeken Çelik, “Benim dışımda bütün belediye başkanları çağrılmış toplantı yaptılar. Bu toplantıdan bizim haberimiz olmadı. Bizi çağırmadılar. Burada bulunmayan belediye başkanlarının yerine vekillerini çağırdılar. Biz de belediye başkanıyız, hizmet ediyoruz. 14 bin nüfuslu ilçenin belediye başkanıyız” dedi.  

Siyasi bir kayırma olduğunu ileri süren Çelik, “Burada benim anladığım kadarıyla bir siyasi kayırma kollama olmuştur. Ben şahsen Düzköy ilçemiz adına bundan esef duyuyorum. Bizi bu toplantıya çağırmayanları kınıyorum. Ulaşabilirsem Cumhurbaşkanına ulaşacağım ve söyleyeceğim. Bundan önce de olmuştur. Şurada 2 – 3 ayımız kalmıştır. Bu tür olaylardan çok etkilendim. Sağlığım bozulma aşmasına gelmiştir. Bu hareketler çok hoş değil. Aynı memleketin insanıyız. Bu coğrafyada yaşıyoruz. Bu kadar itilmek, insanlar olarak utanıyorum. Bunu kim yaptıysa bunun hesabı sorulmalı…” dedi.