Trabzon’da vatandaşlar konforlu ve güvenli otobüslerle seyahat ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi projeleri

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’da artık vatandaşlar ‘tabutluk’ diye tabir edilen otobüslerle taşınmıyor

Trabzon’da vatandaşlar konforlu ve güvenli otobüslerle seyahat ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu vatandaşların daha rahat, güvenli ve konforlu seyahat etmelerini sağlamak için otobüs filolarını yenilemeyi sürdürdüklerini kaydetti.

Bir yandan şehri geleceğe taşıyacak dev yollar yaparken, diğer yandan da otobüs filosunu yenilediklerini ve görev süreleri içirişinde 85 otobüs alarak vatandaşın hizmetine sunduklarını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “ ‘Trabzon’da ne yapıldı’ diyenlere ‘ne yapılmadı’ diye sormak lazım. Belediye Başkanlığı görevine başladığım zaman Belediye otobüslerine binerek vatandaşlara ulaşım hizmetleri hakkındaki istek ve önerilerini sordum. Ulaşım hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını sordum. Vatandaşlarımız, ’bizleri tabutluk gibi otobüslerle taşıyorsunuz’ şeklinde eleştiri yönelttiler. Hakikaten öyle idi. 1970-72 model otobüs. Bunun üzerine harekete geçerek görev süremiz boyunca 85 yeni otobüs alarak vatandaşların hizmetine sunduk. Trabzonlular her şehir en iyisine ve en güzeline layıktır” ifadelerini kullandı.

Otobüs hattı bulunmayan bazı yerlere yeni hatlar açmak için çalışmalar başlattıklarını sözlerine ekleyen Başkan Gümrükçüoğlu, Yıldızlı hattını sömestr tatilinden sonra en geç şubat ayının sonunda başlatacaklarını kaydetti.