Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kimin Çiftliği 

İYİ Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, yapmış olduğu yazılı açıklamada Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Kimin Çiftliği olduğunu söylüyor. Çakıroğlu'nun açıklamalarını noktasına dokunmadan sizlere aktarıyoruz . 

DAVUT ÇAKIROĞLU ; 
Konumumuzdan veya siyasetteki etkin duruşumuzdan dolayı birçok olay,kişi bize ulaşır,dokunur,çözüm odaklı beklenti içinde olur.Birçoğunu kendi bünyemizde tutarız,kişisel uğraşla çözüm ararız..Her olayı gündem oluşturmak için kullanmayı ya da kurumsal kimliklerde yıkım olusturmayı da siyaseten çok etik bulmam..bulmamalıyız..
Fakat..
Öyle olaylar ardı ardına yaşanıyor,güncelimize takılıyor,bize ulaşıyor ki bunların kamuoyuna ulaşmasının zarureti hasıl oluyor..Devletçi ve milletçi bir kişi olarak milletin bize verdiği sorumluluk gereği bunlardan kaçınamayız..
Devlet ve malesef kurumlar,belediyeler kişisel hareket,hararet alanı oldu.Keyfilik belki vurdumduymazlık veya başıboşluk..Adını milletimiz en iyi şekilde belirleyecektir..
Zor günler yaşıyoruz malesef ama hepimizin malumu..Bunun en önemli sebebi;Devlet geleneklerinin yok sayılması,adamcılık,liyakat yoksunluğu..
Vahim bir olayı,vahim birçok olayın KISSASI olarak milletimiz ile kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.Burada partilerden soyut ve benim kanaatimce partiler üstü bir durum söz konusudur..
Bu bakışla ve dikkatle olayı değerlendirmeliyiz..
-Farabi Hacıhasanoğlu
-İsmail Gözcü
-Cemal Akdeniz
-Muhammet Ali Altundaş
-Mustafa Yazıcı
-Nuri Aydınlı(Milli Talebe Birliği,etkin olan bir Akp'li siyasetciye yakın,)Özel Kalem Müdürü..
Bu isimlerin çok anlamlı bir ortak yanı var..Bu anlamlılığı tesis eden ise "Raif Demirtaş" İstisnai Kadro Müdürü"..Biz ona "istisnai kadro memuru oluşturmada asansör müdür" dersek kanımca daha doğru bir görev tanımı yapmış oluruz..
Bu kişiler uydurma kaideler ile belediyeye sokulur ve oradan UÇAY GEÇİŞLER ile devletin etkin noktalarında memur olurlar..
Bu Akp döneminde malesef gelenek oldu..Daha önce de Akp Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu"nun eşinin Turizim İl Müdürü yapılmasında ve ekürisi Emine Altuntaş'ın Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı yapılmasında karşımıza çıkan ve espri yaptığımız durumun boyutu kahkahalıkmış,maalesef..Ağlanacak halimize gülmekten öte ve bu durumu kamuoyuyla paylaşmaktan başka bir devlet refleksi göremiyorum..
Bu,hepimizi ilgilendiren bir vahamettir.Bugün ülkenin yaşadığı sorunun en temeli liyakatsizlik,liyakatsizliğin en temeli de fırsat eşitliğinin yok edilmesidir..
Ülkenin potansiyeli ve donanımı bugün ortaya konan yönetim kalitesizliğinden,düşünce karaktersizliğinden çok daha üstündür.Fırsat esitliği ve yarışmacı bir anlayıştan partili ve parti devleti olmaya doğru evrimleşen durum ülke için felakettir..
Yarın herşey için iş işten geçmiş olacak,vehametin boyutu artacak,ülkenin yönetilememe durumu derinleşecek.Bunlari kabullenmek ve bu kabulleniş kronik bir hastalık haline dönüşecek..
Ne yapalım tarzında bir gerçekten kaçış ve kendini inkar ne biz siyasetçilerin ne de siz seçmenin sorması gereken bir soru,ortaya koyacağımız bir çaresizlik hali olamaz..olmamalı..olmayacaktır da..
Daha önce kamuoyunda ses getiren,karşılik bulan ve şahsım adına güzel geri dönüşler aldığım birçok konu oldu.Verilen seçilmişlik ve millet adina vazife ifa etme görevini hakkıyla yapmaya çalışma uğraşım; ilgili kurumca ve kurum adına kendini ilgili adledenlerce tepkiyle karşılanmıştı.Ve tarafıma binayen beyan edilen cevap metinlerinde kurum kimliği gözetilmemişti.Ağır ve seviyesiz ifadeler,konudan uzak konu ile alakası olmayan kelimeler cevaben tarafıma sunulmuştu.Bu kez de aynı ciddiyetsizlikte ve kimin kaleme aldığı belli olmayan meçhullukte bir tavır sergilemeyeceğini Trabzon Büyüksehir Belediyesi'nden ve kurum amiri konumundaki Belediye Başkanı'ndan bekliyorum.
Biz milleti temsilen buradayız ve siz cevaplarınızı millete atfen yapmak zorundasınız..
Her konuya,dile getirdiğimiz her soruna hassasiyet gösteren milletimize saygılar sunuyorum.
Yarın ülkemiz adına hayati önem taşıyan seçimlerin de Devletimiz, Milletimiz için hayırlı neticelenmesini temenni ediyorum.