TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE OTOBÜSLERİ ARTIK ÇAYKARA YOLUNDA Trabzon’un Büyükşehir olmasıyla Çaykara’nın gündemine oturan ve Çaykara halkının yoğun isteği üzerine ilk kez gazetemizde gündeme gelen Çaykara-Trabzon, Trabzon-Çaykara arası karşılıklı otobüs seferi konulması isyanı sonuç verdi. Seferler başladı.
HAFTA İÇİ 4 CUMARTESİ 3 SEFER

Daha önceleri Trabzon’dan Çaykara’ya günde sadece bir sefer düzenlenirken 13 Temmuz 2015 Pazartesi gününden itibaren Çaykara’ya hafta içi dört, Cumartesi günü ise üç sefer düzenlenecek.

Karaçam-Çaykara-Trabzon hattında haftanın altı günü otobüs seferleri saat 07.00’de Karaçam’dan kalkacak olan otobüsle start alacak ve Trabzon’dan Çaykara’ya saat 17.00’da kalkacak olan otobüsle sonlanacak.

ÇAYKARA’NIN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çaykara’ya hafta içi dört, Cumartesi günü ise üç sefer düzenleneceğini kaydederken, “Çaykara ilçemize bundan önce günde bir sefer düzenleniyordu. Pazartesi gününden itibaren başlayacak olan seferlerimizle Çaykara’mızın ulaşım sorununu çözmüş olacağız” diye konuştu.

Trabzon’un Büyükşehir olmasıyla Karaçam Belediyesinin mahalleye dönüşmesi üzerine Karaçam Belediyesine ait olan ve önceden beri Trabzon’a sefer düzenleyen araç Karaçam-Köknar-Trabzon hattında Büyükşehir adına günde 1 sefer düzenliyordu.

UZUNGÖL’E SEFER YOK

Ülkemizin önemli turizm yerlerinden biri olan Uzungöl’e Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüs seferi yapılmayacak. Yüzbinlerce kişiyi ağırlayan Uzungöl’e otobüs seferi konmaması vatandaşlar tarafından manidar bulundu.
Çaykara seferleri yapacak araçlar hakkında herhangi bir bilgi verilmezken Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesinin Trabzon-Çaykara, Çaykara-Trabzon seferi yapacak araçların özellikleri durak yerleri ve saatleri netleşecek.