Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Atalay Basının Karşısına Geçti 

AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvurusunu yapan Mehmet Atalay, düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını açıkladı. Atalay “Trabzon’da yönetici olmak şereftir” ifadelerini kullandı.

Mehmet Atalay “Biliyorsunuz ki yerel seçimler yaklaşıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi için Aday Adaylığı başvurusunda bulunduk. Daha önce bu şehrin insanı olarak memleketimizin insanı ve memleketimizin hizmetinde yaptığımız bir çok şeyden sonra başka bir sıfatla karşınızdayım. Trabzon dünyanın incisidir. Trabzon’u kendi sınırlarıyla değil bütün bu bölgeye ağabeylik yapacak bir lider olarak görüyorum. Trabzon’a hizmet edecek insanların bütün bu bölgeye hakim olması gerekir. Biz de bu bölgeyi kalkındıracak hamleleri yapacak bir şehir olarak görüyorum. Fatih’in fethettiği Yavuz’un Valilik yaptığı, Kanuni’nin doğduğu bir şehirden bahsediyoruz. Yaptığı yatırımlar için mevcut belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu yatırımlara yeni projeler yapmak ve el ele verip kısa zamanda hayata geçirmek, İstihdam sahaları oluşturmak, İnsanların iş alanları sağlayıp burada doymasını sağlayacak projelere ihtiyaç var. Trabzon’un nasıl milli davalarda bütün bir halk kenetleniyorsa, 15 Temmuz’da nasıl insanlar kenetlenmişse bugün de bütün bölgeyi ilgilendiren projelerde bütün herkesin bir takım olması gerekiyor. Biz buna talibiz. Seçimler sonucunda herkesin kendi rolünü oynayabilecek, diğer partilerin de kendi sözlerini yerine getirebileceği bir projeyi hayata geçirmemiz lazım.” Şeklinde konuştu.

Trabzonspor’un bir marka olduğunu belirten Atalay “ Trabzonspor’un başarılarıyla şehri pazarlamak, Trabzon’u bir futbol fabrikası haline getirip, Brezilya gibi insanların futboldan para kazanmalarını sağlayacağız. Sadece Trabzonspor değil tüm amatör kulüplerimizle bunu yapacağız. Her evden bir futbolcu çıkarmalıyız” dedi.

İşte Atalay’ın basın toplantısından diğer satır başları :

Bol bol proje üretmek lazım. Zehir gibi gençlerimiz var. Bunları işleyip yeni projeler yapmalarını sağlamak lazım. Gençleri sokaktan kurtarmak lazım. Trabzon’un kentsel dönüşümünü gerçekleştirmek gerekiyor. Gezilebilecek, görülebilecek, milyonlarca turisti ağırlayabilecek organizasyonu sağlamak lazım.

Birbirimize düşmeden, çekişmelere girmeden bütün siyasilerimize ulaşarak, bütün bu güçleri birleştirerek yatırıma dönüştürmemiz lazım.

Trabzon yarınlara hazırlanmak istiyorsa, uçuşa geçmek istiyorsa çok acil şekilde yatırımları yapmamız lazım.

Trabzon’da Disneyland yapmamız lazım. Rus halkını Sibirya’dan bu tarafa çekmemiz lazım. Hayvanat bahçesi yapıp Arap turistleri buraya daha fazla çekmemiz lazım. Trabzon’da eğlence alanları yapıp turistleri burada daha fazla tutacak projeler acilen burada yapmamız lazım. Disneyland’ı stadın yanına acilen yapılması ve oranın kaynağını Trabzonspor’a aktarmamız lazım.

Trabzonspor yönetici ve hocasının başarılı olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor’un önünü aydınlık görüyorum.

Trabzon Türkiye’dir. Türkiye’yi taşıyacak bir güçtür. Cumhurbaşkanımız büyük projeleri Trabzon’da açıklıyor. Trabzon’da yönetici olmak bir şereftir. Hayırlısı olsun diyorum.