TİSKİ ON MAHALLEYİ SUYA KAVUŞTURDU 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçme suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), il genelindeki su sorunlarını ortadan kaldırmak için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

TİSKİ’nin tamamlayarak hizmete sunduğu Tonya Karaağaçlı-Melikşah grup içme suyu şebeke inşaatı projesiyle Tonya ve Vakfıkebir ilçelerinin toplamda on mahallesi sağlıklı içme suyuna kavuşturuldu.

3 milyon 122 bin 907 TL’ye mal olan çalışma kapsamında Tonya’nın Melikşah, Karaağaç, Çamlı, Karatepe, Hoşarlı, Kösecik ve Kalemli mahalleleri ile Vakfıkebir’in Fevziye, Şenocak ve Karatepe mahallelerinin mevcut depolarına cazibeli isale hattı ile getirilen, saniyede 23 litrelik su vatandaşların kullanımına sunuldu. Proje kapsamında 126 bin 195 metre şebeke hattı döşendi, 1 adet 20 tonluk ve 1 adet 30 tonluk su deposu inşa edildi. Ayrıca hatta 229 adet basınç kırıcı ve vana ayrım rögarı ile 63 adet yangın vanası yerleştirildi.

TİSKİ’nin şehir genelindeki faaliyetlerini değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un içme suyu ve kanalizasyon problemlerini ortadan kaldırmak için büyük bir yatırım hamlesi başlattıklarını ifade ederken, “Tonya ve Vakfıkebir ilçelerimizde toplamda on mahallemizin sağlıklı içme suyu ihtiyacı, tamamı bitirilen projemiz ile karşılanmıştır. TİSKİ’nin il genelinde bu şekilde yürüttüğü çok sayıda çalışması da devam etmektedir. 2014 yılının Nisan ayında faaliyetlerine başlayan TİSKİ aynı yıl içerisinde 48 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirmiştir. TİSKİ’nin 2015 yılında gerçekleştireceği toplam yatırım miktarı ise 128 milyon TL olarak planlanmıştır. TİSKİ’nin il genelinde gerçekleştirdiği yoğun çalışmalar ile bu dönem sonunda şehrimizdeki içme suyu ve altyapı problemleri çok büyük oranda ortadan kaldırılmış olacaktır” ifadelerini kullandı.