SÜRMENE SANAYİ ALANI KONUT ALANI OLDU 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Sürmene Sanayi Bölgesini Mahkeme kararlarını göz önüne alarak tekrar Konut alanına açılması yÖnünde Komisyon kararını oy birliği ile onayladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisindeki oylamada Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Meclis Üyeleri İbrahim Sedef ile Hüseyin Azizoğlu Oylamada çekimser kaldılar.

Sürmene Sanayi Bölgesi daha önce Fikri Usta Döneminde Sürmene Belediye Meclisi Tarafından Oy birliği ile Sanayi Bölgesinden Çıkartılıp Konut alanına çevrilmişti . Sürmene Yeni Belediye Başkanı Rahmi Üstün Göreve geldiğindeki ilk icraatı Yeniden Meclis kararı çıkartıp Sürmene Sanayi Bölgesini tekrar sanayi Bölgesine çevirmek oldu . Sanayi Bölgesinde arsaları olanların Mahkemeye vermesi ile doğan hak üzerine bu kararı Trabzon Büyükşehir Belediyesi Onaylamadığı için Bölge sanayi Bölgesi olmaktan çıkmak zorunda kaldı. 

BUNDAN SONRA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK 

1:5000 Lik Nazım İmar Planları yapılması ile bu sorun otomatik olarak aşılmış olacak yapılacak Nazim İmar Planında Sürmene Sanayi Bölgesi Yeniden Sanayi Bölgesi olarak İşleneceği İçin Artık Süreç sonunda Trabzon Büyükşehir Belediyesinden Onaylanmamasında her hangi bir sakınca kalmamış olacak . 1:5.000 Lik Nazim İmar Planının yapılması ve İşlenmesi 2 yıllık bir süreci almış olacak 

SÜRMENE BELEDİYE BAŞKANI ÜSTÜN;
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Belediye Meclisindeki Hukucularla görüştük yapılan Toplantılar sonucunda almış olduğumuz karar gereği Bu oylamada Mahkemem Kararı ile Sürmene Sanayi Bölgesinin Konut alanından çıkartılması kararını onaylayıp daha sonra ise 1:5000 Lik Nazım İmar Planını yaparak aynı Bölgeyi Yeniden Sanayi alanına kaydetmek olacak Zaten 1;5000 Lik Nazim İmar Planı Yapım işlemi ihale edilmiş Bölge bölge yapımına başlanılmıştır en geç 2 yıl içinde Sürmene sanayi Bölgesine geçecek dedi.