SÜRMENE HAMİT CAN- İNCİ AKSOY ÖĞRETMEN EVİ HAYIRLI OLSUN 

Haber : Ömer Altıntaş www.trabzonsurmene.com 
Sürmene, nihayet öğretmen evine kavuşuyor. Geçtiğimiz günlerde Trabzon Valiliğinde protokolü imzalanan öğretmen evinin yapımına bugün başlandı. AKS Grup Başkanı Emre Aksoy'un annesi İnci ve babası Hamit Can Aksoy adına yaptırdığı öğretmen evinin temeli bugün Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ,AK Parti Ankara Millitvekili Cevdet Erdöl, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu,Sürmene Ak Parti İlçe Başkanı Aydın Bayraktar,Ak Parti Millet Vekili Aday Adayları Zeynep Çebi ve Müminhan Bilgin partililer ile vatandaşlar katıldı. Annesinin Sürmeneli olduğunu belirten Aksoy, bu hizmeti yaptığından dolayı da mutlu olduğunu kaydetti.
 
AKS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aksoy Sürmene'de yaptığımız Öğretmen Evinin Aynısını Yomra Belediye Başkanımız İbrahim Sağıroğlu'da istedi kıramadık Yomra Öğretmenlerine de aynısından yapacağız burada söz veriyorum dedi.
Burada konuşan Soylu ise, "Bizim 193 üniversite açmamızın anlamı var. Anlamı şu; dünyanın gelişmiş ülkeleriyle gençlerimizi rekabet ettirebilmek. Bunu sağlayan elbette ki öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız ama geçmişte bütçede en fazla pay ayırdığımız şey savunmaydı. Şimdi ise bütçeden en fazla pay eğitim ve sağlık alanına ayrılıyor" diye konuştu. Türkiye'nin artık geçmişin açıklarını kapattığını ve altyapısını tamamladığını belirten Soylu, "AK Parti'de dava ve dava şuuru bitmez. Biz ülkemizin zenginleşmesi, kalkınması ve yarınlara hür, özgür şekilde bakmasının anlamının adıyız" ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Kaymakam Atsız, Soylu, Aksoy ve Erdöl, öğretmen evinin temelini beraber attı.